VNews.com.ua

Пального стане більше чи менше? Суд заарештував величезну мережу АЗС

Август 19
13:27 2022

Арешт накладено на автомобільні заправні станції, склади, земельні ділянки та корпоративні права, загалом це 308 об’єктів нерухомості, які належать одній з найбільших мереж АЗС на території України.
Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки. Зазначається, що бенефіціари та службові особи двох компаній, які ведуть діяльність у сфері реалізації паливно-мастильних матеріалів, пов’язані між собою, а їхніми фактичними власниками є громадяни РФ.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ
ПРО АВТО
Слідство встановило, що службові особи підприємств упродовж 2015 – 2022 років штучно завищували витрати підприємств внаслідок отримання кредитів від споріднених структур. До витрат також зараховували відсотки за кредитами. Обидва підприємства декларували збиткову діяльність, і при цьому премії, включені до вартості імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії. Загальна сума ухилення від сплати податків обох компаній становить понад 270 млн грн.
Хоча БЕБ не розголошує назву мережі (мабуть, військова таємниця), за даними джерел “Економічної правди”, йдеться про АЗС Amic Energy, яка до 2015 року належала російському “Лукойлу”.
Є невелике, але важливе питання: чому все це відбувається аж через 7 років і в момент, коли паливний ринок стикається з колосальними проблемами? У нас суди з легкістю відпускають на волю колаборантів під заставу, а тут раптово заарештували одну з найбільших в Україні мереж АЗС.
А далі, як Glusco, передадуть непрофільний актив Нафтогазу? І фактично на невизначений час ще більше скоротять обсяг палива, що завозиться в Україну, і кількість діючих АЗС.
Що тоді робити із заправками Групи Приват, або “БРСМ-Нафта” олігарха-втікача Ставицького – питання риторичне.
Шара закінчується: які види палива подорожчають найбільше

Робітники АвтоВАЗу поскаржилися путіну на диверсію Renault

Улюбленці злодіїв: які машини викрадають найчастіше

Share

Статьи по теме

Последние новости

Екс-учасниці «Голосу країни» записали спільну пісню

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.