VNews.com.ua

Українським водіям надають безкоштовну допомогу на дорогах Німеччини

Июнь 22
10:04 2022

Загальнонімецький автомобільний клуб ADAC надає українським біженцям у Німеччині безкоштовну допомогу при поломках чи аварії, а також волонтерам, діяльність яких пов’язана з війною в Україні.
Про це повідомляється на сайті Deutsche Welle. З майже мільйона українців, які втекли від війни з України до Німеччини, прибули на автомобілях. Крім “Зеленої картки” або прикордонного страхового полісу, які є обов’язковими для українських водіїв у Німеччині з 1 червня, водіям також бажано знати, як отримати допомогу на дорозі у випадку аварій. Пробите колесо, проблеми з двигуном – важливо, якщо машина стала посеред дороги – щоби приїхав евакуатор або на місці допоміг досвідчений майстер. Ці послуги у Німеччині здебільшого надають фахівці Загальнонімецького автомобільного клубу – ADAC.
Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал
Кожен такий виїзд може обійтися сотні євро, якщо необхідний дрібний ремонт або евакуація авто. Натомість для українців, а також для німців, які допомагають Україні або біженцям з України, послуги ADAC є наразі безкоштовними. Акція, про яку клуб вперше повідомив у березні, продовжує діяти, повідомили у прес-службі ADAC: “Ми і надалі надаємо безкоштовну допомогу біженцям і волонтерам, діяльність яких пов’язана з кризою в Україні”.
Звичайна вартість клубного абонементу на допомогу у дорозі коштує від 94 євро на рік. Українці не потрібно купувати абонемент, аби отримати допомогу. “Допомога надається без зайвої бюрократії та без обов’язкового членства у клубі”, – нагадують в ADAC. Викликати майстрів, якщо у дорозі українці, які втекли від війни, потрапили в халепу, можна за телефоном гарячої лінії – 08920204000.
У разі дорожньо-транспортної пригоди за участі інших водіїв зазвичай викликають поліцію і, якщо необхідно, евакуатор. У таких аваріях безкоштовна допомога від ADAC не передбачена.
Свіжий рейтинг: визначено найменш надійні сучасні автівки

Найбільший німецький автоклуб знайшов спосіб зменшити залежність від російської нафти

Простой лайфхак: парковка впритык без парктроника и камеры

Share

Статьи по теме

Последние новости

Олег Псюк соліст KALUSH розповів про нову роботу

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.