VNews.com.ua

«ПриватБанк» попереджає про шахраїв, які виманюють дані українців під приводом COVID виплат

Ноябрь 19
01:56 2021

«ПриватБанк» попереджає про шахраїв, які виманюють дані українців під приводом COVID виплат

ПриватБанк попереджає українців про появу «нової схеми масового фішингу» особистих даних під приводом державних виплат за вакцинацію від COVID-19. Про це ITC.ua повідомив речник «ПриватБанку» Олег Серга.

За даними фахівців з кібербезпеки «ПриватБанку», наразі вже зафіксовані випадки, коли клієнтам через різноманітні канали комунікацій (месенджери, електронну пошту) приходить повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти по посиланню на фейкові ресурси нібито для отримання держдопомоги та виманюють особисті дані та реквізити банківських карток.

Ось так виглядають подібного роду повідомлення.

«ПриватБанк» попереджає про шахраїв, які виманюють дані українців під приводом COVID виплатВ банку застерегли українців від переходу за посиланнями та введення особистих даних чи даних платіжних карток на сумнівних сайтах.

«ПриватБанк попереджає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на подібні привабливі повідомлення про грошові компенсації чи виплати. Також ні в якому разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах»

Також банк звернувся до відповідних правоохоронних органів із заявою задля припинення діяльності шахраїв.

Насправді схема не нова. Таке було вже минулого року, коли ФОПам та найманим працівникам платили по 8 тис. матеріальної допомоги у зв’язку з карантином. Очевидно, що новий сплеск активності шахраїв пов’язаний з нещодавньою президентською ініціативою «тисяча за вакцинацію». Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що допомогу за вакцинацію виплатять на віртуальні платіжні картки через «Дію», а використати їх можна буде на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом чи подорожі Україною (потягом або літаком). Отримати виплату зможуть люди, які вакцинувалися як до запуску програми (19 грудня 2021 року), так і після.

Оновлено: Зеленський пообіцяв по тисячі гривень усім щепленим українцям — платитимуть через «Дію», але не «живими грошима»

Share

Статьи по теме

Последние новости

Польша готова помочь Украине вернуть военнообязанных мужчин, — министр обороны

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.