VNews.com.ua

МОН розширює E-Journal — на електронні щоденники та журнали почали переходити профтехи та коледжі

Апрель 19
13:43 2021

МОН розширює E-Journal — на електронні щоденники та журнали почали переходити профтехи та коледжі

Міністерство освіти і науки (МОН) повідомило про чергове поширення модуля E-Journal — до системи електронних класних журналів та електронних щоденників стали під’єднуватись заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Раніше у системі реєструвались тільки заклади загальної середньої освіти, а тепер до проєкту почали долучатись заклади професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Низка закладів вже підключені та розпочали роботу в системі E-journal, зокрема це:

  • ВСП «Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ»;
  • Державний професійно-технічний навчальний заклад «Фастівський центр професійно-технічної освіти»;
  • Білоцерківський коледж сервісу та дизайну;
  • Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М. І. Ситенка;
  • Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка».

У 2021 році МОН планує адаптувати сайт E-journal до екранів мобільних телефонів та додати облік відвідувань занять учнями».

Програмний модуль безплатних державних електронних журналів та щоденників функціонує у складі програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ). Алгоритм підключення ЗЗСО до E-Journal відбувається в чотири кроки, які детально розписані на сайті МОН.

  • Розробка модуля E-Journal почалася ще восени 2020 року, у жовтні відбулось його пілотування та навчання адміністраторів (відео-вебінар розміщено за покликанням), а на початку 2021 року систему було введено в промислову експлуатацію та відкрито для використання учасниками освітнього процесу.
  • Наразі до системи E-journal долучилося майже 300 закладів освіти, зокрема 270 закладів загальної середньої освіти. Найбільше шкіл, що користуються е-журналами та е-щоденниками, у Сумській (37 закладів), Київській (26), Дніпропетровській (19), Черкаській (18) Рівненській (17) та Полтавській (14) областях.
  • На сьогодні служба підтримки опрацювала 1 112 листів, запитів та звернень щодо надання доступу до електронної системи.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Ведуча Іванна Онуфрійчук про переживання під час вагітності

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.