VNews.com.ua

Ані граму пального: в Україні повністю зупинили нафтопереробку

Июнь 23
12:08 2022

Уся нафтопереробна галузь України зупинила роботу через численні ракетні обстріли з боку російської армії.
Про це заявив голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко на пресконференції у Києві.
Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал
“На жаль, ці удари почалися фактично з перших днів війни. У нас є загиблі, які працювали на цих об’єктах… На жаль, фактично вся нафтопереробка в Україні зараз через масовані неодноразові атаки агресора не працює і тому якраз складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок, через що виникає їхній дефіцит», – зазначив він.
Вітренко також назвав умови, за яких “Нафтогаз” долучиться до розв’язання проблем із паливом в Україні. “Коли ми повністю отримаємо управління та мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього “Нафтогаз” зможе долучитися до розв’язання проблем на ринку пального та забезпечувати стабільність, прозорість, справедливість цін на цьому ринку”, – пояснив голова НАК.
Нагадаємо, що наприкінці березня російські військові почали завдавати авіаційних ударів по базах паливно-мастильних матеріалів. Було знищено або пошкоджено нафтобази на Львівщині, Волині, Рівненщині, Полтавщині, Дніпровщині та Одещині. 2 квітня було знищено інфраструктуру Кременчуцького НПЗ – найбільшого підприємства з виробництва нафтопродуктів в Україні, яке забезпечував понад третину всього українського ринку палива. 18 червня влада повідомила про чергові обстріли.
Незабаром не стане ДП: експерт оголосив про новий виток паливної кризи

Утричі більше пального: але спочатку потрібно придбати борщ та каву

Проблему нестачі пального вирішено: оштрафовано 33 столичних АЗС

Share

Статьи по теме

Последние новости

ПФУ разъяснил правила назначения субсидий для сезонных работников

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.