VNews.com.ua

Audi відродила прообраз старого Запорожця

Июль 11
14:51 2023

Компанія Audi представила електромобіль EP4, який є переосмисленням задньомоторної малолітражки NSU Prinz 4.
Електрокар Audi EP4 створено на честь 150-річчя заводу у місті Неккарзульм, на якому зараз виробляють флагманські моделі A6, A7, A8 та R8.
Раніше там була штаб-квартира бренду NSU, який у 1969 році був викуплений компанією Volkswagen і об’єднаний з Auto Union, що в результаті призвело до створення марки Audi. В основу новинки покладено класичну малолітражку NSU Prinz 4, що випускалися в Неккарзульмі з 1961 по 1973 рік.
Зовні NSU Prinz 4 дуже нагадує “вухатий” ЗАЗ-966, але український автомобіль не був німецьким клоном, а просто використав загальні для того часу мотиви в дизайні. Audi EP4 створений із застосуванням оригінального кузова NSU Prinz 4, однак у нього були повністю змінені передня та задня частини, а також встановлені нові колеса, оригінальна світлотехніка та колеса великої розмірності.
Шасі автомобіля було суттєво доопрацьовано, його частково уніфікували із ходовою частиною компакту А1, зокрема, це стосується каркаса безпеки та гальм.
Місце 600-кубового 30-сильного двоциліндрового бензинового двигуна зайняв електромотор потужністю 240 “конячок”. Розміщена в передньому багажнику тяглова батарея місткістю 19,2 кВт-год запозичена у гібридного кросовера Audi Q7 TFSI e quattro. Запас ходу електрокара на одному заряді акумулятора не розкривається.
Фотографій інтер’єру NSU Prinz EP4 немає, в Audi лише повідомили, що у салоні встановлено сучасні дисплеї та потужний комп’ютер, що обслуговує багатофункціональний електронний щиток приладів, та легкі сидіння-ковші Recaro Podium.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Не для Британії: навіщо випускався рідкісний Запорожець із правим кермом

Кросовер чи пікап? Audi презентувала дивовижний автомобіль

Надійшов у продаж найдешевший електромобіль у світі

Share

Статьи по теме

Последние новости

Кулеба призвал западных партнеров не бояться «политическое животное» Путина

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.