VNews.com.ua

Ціни на АЗС в Україні зростуть найближчим часом: названо причину

Июль 03
08:58 2024

Введення в дію закону, що передбачає пропорційне підвищення акцизів на всі види пального, одразу додасть 1-1,5 гривні за літр. Надалі ціна збільшиться на 8-10 гривень.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
За словами члена Економічного дискусійного клубу Олег Пензін в етері КИЇВ24, вартість бензину зросте на 1-1,5 гривні залежно від регіону. А ось до 2028 року вартість цього виду палива збільшиться на 8-10 гривень, що точно відчує кожен.
Якщо раніше акциз становив 213 євро за тонну, то тепер він зріс до 242 євро, а до 2028 року буде не менше 359 євро за тонну.
За словами директора Консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна, чиновники та гравці ринку ймовірною датою підняття акцизів на пальне в Україні називають 1 вересня. Як відомо, згідно з проєктом закону, який пройшов перше читання у парламенті, підняття ставок акцизів мало відбутися 1-го липня. Однак документ ще не пройшов другого читання, і, відповідно, його не підписав президент.

Основна причина відтермінування, на переконання експерта, відсутність єдиної позиції стосовно розміру акцизної ставки на скраплений газ – €70 за 1 000 літрів. Адже такий великий розмір акцизної ставки на автогаз означає, що бюджет країни, знову будуть наповнювати споживачі бензину й дизелю.
“За цими дебатами вже зірвали терміни голосування, і тепер орієнтовна дата запровадження нових акцизів – 1 вересня. Отже, вже згаяно 2 місяці й 12 млрд грн бюджетних надходжень від нових акцизів”, — підрахував С.Куюн.
Потужний 1 літр: названо найекономніші та ненажерливі автомобілі

Заепіцентрити все: Епіцентр почав будувати власні АЗС

Підписано новий закон про автоцивілку: всі важливі зміни

Share

Статьи по теме

Последние новости

Валентина Хамайко та військовий Андрій Оністрат одружилися

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.