VNews.com.ua

Китайські двигуни скоро будуть майже у всіх нових автівках

Ноябрь 11
10:25 2022


Дмитро Романенко
На це прозоро натякає нова Угода між Geely та Renault.
Як повідомляє прес-служба Renault. Днями було оголошено про черговий розділ стратегії Renaulution – плани на кілька наступних років, та ключові партнерства групи Renault з іншими світовими брендами.
Першим кроком стало підписання угоди між концерном Geely і Групою Renault про створення спільної компанії з виробництва двигунів. Відповідно до рамкової угоди Geely та Група Renault отримають пакети акцій нової компанії у пропорції 50-50.
До промислової бази нової компанії увійдуть 5 науково-дослідних центрів, 17 заводів з виробництва силових установок на 3 континентах із загальним штатом у близько 19 000 робітників. Сумарний річний об’єм виробництва складатиме понад 5 мільйонів одиниць ДВЗ, гібридних та плагін-гібридних двигунів і трансмісій, що надходитимуть у понад 130 країн та регіонів світу.

Спільний портфель продукції нової компанії і регіональна присутність могли б задовольнити потреби 80% світового ринку двигунів внутрішнього згоряння. Тобто 4 з кожних 5 автомобілів їздитимуть з китайсько-французькими моторами. На початку своєї діяльності нова компанія забезпечуватиме продукцією чисельних промислових клієнтів, таких, зокрема, як Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, а також Nissan і Mitsubishi Motors Company.
Схоже, що автогіганту Geely Auto вже замало шведського Volvo і він взялися ще й за французів. До того ж нещодавно Geely офіційно оголосив про вихід на європейський ринок у першій половині 2023 року.
Спочатку кросовер: Geely увірвався до Європи завдяки Угорщині

Китайський Renault за $9700: незабаром в Україні

Розміром із Таврію: представлено електромобіль ціною $10 тисяч

Запись Китайські двигуни скоро будуть майже у всіх нових автівках впервые появилась Україна За кермом.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Исторический рекорд: украинские дроны преодолели 1500 км до НПЗ в башкортостане

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.