VNews.com.ua

Коли українці зможуть придбати нову Skoda Octavia

Апрель 09
10:10 2024

Компанія Skoda Auto запустила серійне виробництво оновленої Octavia на головному заводі в Млада-Болеславі.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Octavia є найпопулярнішою моделлю компанії Skoda – з моменту дебюту першого покоління в 1996 році було випущено близько 7,5 мільйонів машин. Автомобіль швидко став лідером продажів і наразі очолює рейтинг продажів у семи європейських країнах, включаючи Чехію, Австрію та Словаччину. Також Octavia є найпопулярнішим універсалом у Чехії, Італії, Швейцарії та ще 11 країнах.

Крім того, в Україні Octavia є беззаперечним лідером у своєму класі протягом останніх 8 років. Минулого року доля ринку склала 46,9%, а за перші три місяці 2024 року – 63,5%.
Оновлена модель четвертого покоління пропонує більш витончений і динамічний вигляд, а також отримала світлодіодні матричні фари другого покоління. У салоні інформаційно-мультимедійна система Octavia тепер має стандартний 10-дюймовий дисплей. Інтеграція чат-бота AI ChatGPT у систему голосового помічника Laura тепер є стандартною опцією та значно розширюють функції традиційних голосових команд.

Крім того, автомобіль оснащено низкою передових систем допомоги, зокрема системою запобігання зіткненням Collision Avoidance Assist, системою допомоги при поворотах Turn Assist і системою попередження при виході з автомобіля Exit Warning – це ще більше підвищує безпеку та зручність для всіх пасажирів. Клієнти можуть вибрати один із чотирьох рівнів комплектації та дев’яти версій Design Selection.

Виробництво рейстайлингової моделі розпочато в Млада-Болеславі з чотирма бензиновими та двома дизельними двигунами потужністю до 195 кВт (265 к.с.), запущено й гібридні версії. У другій половині року Skoda Auto має намір перенести виробництво моделі на завод у Квасинах, що дозволить збільшити потужності виробництва, одночасно звільнивши місце на заводі в Млада-Болеславі, щоб зосередитися на виробництві моделей Enyaq, Enyaq Coupé та Elroq.
В Україні оновлена Skoda Octavia буде доступна до замовлення з червня 2024 року. Найближчим часом на сайті буде доступний конфігуратор моделей.
Офіційно представлена нова Skoda Octavia 2024: усі подробиці та фото

В Україні стартували продажі найдешевших моделей Skoda: подробиці та ціни

Де зараз виробляють автомобілі Skoda для України та світу

Share

Статьи по теме

Последние новости

Айтишник Минобороны США понабирал кредитов и хотел продать рф секретную информацию

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.