VNews.com.ua

Компанію Honda звинуватили у «замаскованому поглинанні» Nissan і Mitsubishi

Август 12
08:35 2024

Екс-глава Renault-Nissan Карлос Гон, який втік з-під варти в Японії і вже кілька років ховається в Лівані, прокоментував анонсований минулого тижня альянс Nissan-Honda-Mitsubishi.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
За словами Гона, які наводить Automotive News, це об’єднання є нічим іншим, як прихованим поглинанням Хондою двох інших японських автовиробників.
Нагадаємо, на початку серпня офіційно повідомлено про створення суто японського альянсу автовиробників, до якого увійшли Mitsubishi-Nissan разом з Honda. Відомо, що Nissan та Honda займуться спільною розробкою стандартизованого програмного забезпечення для автомобілів та створенням електричних моделей, двигунів та батарей для них. Mitsubishi, яка на третину належить Nissan, формально не бере участі в цій програмі, але вже підписала меморандум про взаєморозуміння.

За прогнозом Карлоса Гона, який керував альянсом Renault-Nissan протягом майже двох десятиліть до свого арешту, результатом цього партнерства стане те, що Honda поглине Nissan та Mitsubishi – оскільки саме вона є найсильнішим учасником новоствореного альянсу.
Співпраця між Nissan, Honda і Mitsubishi не буде першим японським тріо, сформованим цього року. Кілька місяців тому Toyota, Mazda і Subaru об’єдналися для розробки нового покоління двигунів внутрішнього згоряння. Ця наступна хвиля ДВЗ буде зосереджена на гібридних силових агрегатах і сумісності з вуглецево-нейтральним паливом. Toyota готує кілька чотирициліндрових моторів, Mazda покращує свою роторну технологію для електромобілів із збільшеним запасом ходу, а Subaru вдосконалює свій фірмовий опозитний двигун.
В Україні стартують продажі нового Nissan Qashqai: комплектації та ціни

Справжній діамант: новий Mitsubishi Outlander та всі його принади

В Україні стартують продажі Honda CR-V з витратою 0,8 л/100 км: оголошено ціни

Share

Статьи по теме

Последние новости

Угроза водоснабжению столицы: Киевводоканал прояснил ситуацию

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.