VNews.com.ua

Культовий автомобіль Renault відродився у вигляді дешевого електрокара за 25 000 євро

Февраль 27
13:07 2024

Головною новинкою французького бренду на Женевському автосалоні став електричний хетчбек Renault 5 із запасом ходу до 500 кілометрів.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Про це повідомляється на офіційному сайті французького автовиробника. Дизайн нового Renault 5 E-Tech виконано у ретростилі бензинового попередника 70-х років минулого століття. Модель створена на новій платформі AmpR Small, яка є подальшою еволюцією CMF-BEV.

 
У салоні оздоблення в ретростилі поєднується з сучасними технологіями у вигляді двох дисплеїв на передній панелі. Новинка отримала підтримку штучного інтелекту ChatGPT. Вбудований віртуальний помічник Reno може розповісти про основні функції автомобіля, а також дати розгорнуту відповідь на будь-яке питання. Інформаційно-розважальна система OpenR Link створена на платформі Google. Є також функція напівавтономного керування.

На вибір запропоновано три силових установки потужністю 70 (95 к.с., 215 Нм), 90 (120 к.с., 225 Нм) та 100 кіловатів (150 к.с., 245 Нм). Найпотужніша версія прискорюється до першої “сотні” менш ніж за вісім секунд. Спочатку електричний хетчбек отримає батарею місткістю 52 кВт-год, яка забезпечує 400 кілометрів запасу ходу без підзаряджання. Пізніше з’явиться дешевший варіант з батареєю на 40 кВт-год та запасом ходу 300 км.

У продаж в Європі відроджений Renault 5 E-Tech надійде восени поточного року. Французи обіцяють утримати початкову ціну в районі 25 тисяч євро, хоча на старті запропонують дорожчі версії: Techno та Iconic Cinq.
Названо найкращий автомобіль Європи 2024 року

Стартують продажі нового кросовера Renault: ціна здивує

Представлено нові Logan і Sandero 2024: характеристики та фото

Share

Статьи по теме

Последние новости

Бензин, ДТ и автогаз: на каких АЗС самые высокие и самые низкие цены на топливо

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.