VNews.com.ua

Маску не щастить: продюсери Голлівуду тягнуть очільника Tesla до суду

Октябрь 24
11:16 2024

Продюсери фільму “Blade Runner 2049” подали до суду на Ілона Маска та Tesla через неліцензійні посилання на їхній фільм.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Ілон Маск знову потрапив у кримінальну справу, цього разу зіткнувшись зі звинуваченнями у використанні зображень, захищених авторським правом. Продюсерська компанія Alcon Entertainment стверджує, що раніше відмовила генеральному директору Tesla у дозволі використовувати кадри з науково-фантастичного фільму “Blade Runner 2049” в презентації безпілотного таксі Cybercab.
“Blade Runner 2049” – науково-фантастичний фільм 2017 року з Раяном Гослінгом у ролі детектива поліції Лос-Анджелеса на ім’я Кей.
Тому Alcon Entertainment подала позов до федерального суду Каліфорнії, звинувативши Маска в порушенні авторських прав і неправдивому висвітленні. Компанія Warner Bros. Discovery, організатор заходу Tesla, також опинилася під прицілом – тому, що дозволила Маску провести презентація у своїх приміщеннях, не забезпечивши при цьому дотримання авторських прав.

Судовий спір зосереджений на зображенні, створеному штучним інтелектом, що зображує постапокаліптичний пейзаж Лас-Вегаса з фільму “Blade Runner 2049” з офіцером Кей (актор Раян Гослінг). Маск показав його під час свого виступу на заході Tesla “Ми, робот”.

Alcon Entertainment підкреслює, що не хоче мати жодних зв’язків з Tesla, месенджером X або компаніями Маска через його “надто політизовану та непередбачувану поведінку, яка іноді межує з мовою ворожнечі”.
І вимагає невизначених збитків, а також ухвалу суду, щоб запобігти подальшому розповсюдженню компанією Tesla спірних рекламних матеріалів. Це не перше порушення Маском авторських прав. Раніше цього місяця, режисер фільму “Я, робот” Алекс Пройас, публічно звинуватив Маска в копіюванні дизайну реквізитів кінострічки для Tesla Cybercab і Robovan.

У відповідь на новину про судовий позов Ілон Маск написав стислий коментар у соціальній мережі X (Twitter): “Цей фільм — відстій”.
У Голлівуді звинуватили Ілона Маска у плагіаті дизайнів для Tesla

Як тобі таке, Ілон Маск: впізнаєш “найбезпечніше” та “найміцніше” авто у світі?

Марк Цукерберг подарував дружині… мінівен Porsche, якого не існує

Share

Статьи по теме

Последние новости

Нашли не того? Питер Тодд прячется из-за документалки HBO, где его назвали создателем биткоина

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.