VNews.com.ua

«Москвич» замість Duster: що буде випускати росія після уходу Renault

Май 16
11:26 2022

Російська влада збирається випускати на московському заводі Renault автівки “Москвич” – нібито за допомогою КамАЗу.
Російські активи групи Renault переходять у державну власність, заявили у мінпромторгу рф. Так, 67,69% акцій концерну АвтоВАЗ, якими володіли французи, перейдуть науково-дослідному автомобільному та автомоторному інституту (НАМІ), а 100% акцій “Рено Росія” – уряду Москви.
Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал
У міністерстві пообіцяли, що “АвтоВАЗ” займатиметься сервісним обслуговуванням автомобілів Renault у росії та продовжить випуск усієї лінійки автомобілів Lada на своїх заводах.
Своєю чергою мер Москви Сергій Собянін оголосив, що влада міста вирішила відновити виробництво легкових автомобілів під брендом “Москвич” на московському заводі Renault. Надалі, додав він, підприємство випускатиме електромобілі. Також столична влада обіцяє зберегти більшу частину колективу підприємства.
“Основним технологічним партнером відродженого московського автомобільного заводу “Москвич” стане КамАЗ. На першому етапі буде організовано виробництво класичних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, а в перспективі – і електромобілів», – заявив мер у своєму блозі.
Нагадаємо, що 23 березня Renault зупинив роботу на своєму складальному підприємстві в Москві, де випускалася модельна лінійка позашляховиків.
45 000 співробітників: Renault позбавляється АвтоВАЗу

Дихайте глибше: росія переходить на Євро-0

Російським поліціянтам заборонили їздити на іномарках

Share

Статьи по теме

Последние новости

«Чани — мое секретное оружие»: Дени Вильнев рассказал о ленте «Дюна 3» и почему не родилась Алия

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.