VNews.com.ua

Найшвидший Maserati в історії: суперкар GranTurismo став повністю електричним

Октябрь 04
11:34 2022

Компанія Maserati презентувала нову генерацію купе GranTurismo. Вперше модель запропонована з повністю електричним силовим агрегатом.
Про це повідомляє пресслужба виробника. Maserati GranTurismo третього покоління зберіг знайомий дизайн: довгий профільований капот та фірмова решітка радіатора. Порівняно з попередником новинка виросла в усіх габаритах, які тепер складають 4959х1957х1353 мм. Всі версії отримали двохважільною підвіскою спереду та багатоважільною – ззаду, а також адаптивні амортизатори, які керуються електронікою.
Інтер’єр поки не розсекречений, але відомо, що салон отримає цифрову панель приладів діагоналлю 12,2 дюйма, проєкційний екран, сенсорний дисплей мультимедійної системи на 12,3 дюйма, а також 8,8-дюймовий дисплей для управління допоміжними функціями на центральній консолі.
Maserati GranTurismo Trofeo
Бензинові версії купе оснащені турбованим від V6 об’ємом 3 літри. Його потужність складає 490 к.с. у базовій версії Modena та 550 сил у варіанті Trofeo. Розгін до 100 км/год займає 3,9 і 3,5 секунди, відповідно, а максимальна швидкість обмежена на 302 км/год. Уся тяга відправляється до задніх коліс за допомогою 8-ступеневої автоматичної коробки передач ZF.
Електрична версія GranTurismo Folgore є найпотужнішою із трьох версій. Сумарна потужність трьох електромоторів – 761 к.с., а крутний момент досягає 1350 Нм. Живлення для них забезпечує T-подібна батарея місткістю на 92,5 кВт∙год, яка дозволить проїхати понад 500 км без підзаряджання. Електромобіль має систему повного приводу з векторизацією тягового зусилля. Від 0 до 100 км/год електрокар прискорюється за 2,7 секунди, максимальна швидкість сягає 320 км/год.
Maserati GranTurismo Folgore
Це найшвидший Maserati в історії італійської марки. Але і набагато дорожчий – ціна Folgore перевищить 200 тисяч доларів тоді, як бензинові версії коштуватимуть приблизно від $150 000. У продажу новий Maserati GranTurismo з’явиться у другому кварталі наступного року.
Гроші для ЗСУ: продано суперкар Lamborghini Murcielago з дизайном від Versace

Мажорні євробляхи: Bugatti продаватиме уживані гіперкари

Це щось таємниче: Lamborghini показав позашляховий суперкар

Share

Статьи по теме

Последние новости

Рютте: Украина как никогда близка к вступлению в НАТО

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.