VNews.com.ua

NASA хоче продати свій місяцехід. Будь-кому, але за однієї умови

Октябрь 09
11:48 2024

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) вирішило продати свій новітній апарат Viper, призначений для досліджування Місяця.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомляє сайт Motor1 з посиланням на журнал The Economist, NASA продає свій останній місячний посадковий модуль, мобільну бурову установку під назвою Viper, яка мала на меті досліджувати південний полюс Місяця на наявність водяного льоду.

Є навіть захопливе відео, де детально описано амбіції Viper. Але за чотири роки з моменту його публікації, ці амбіції явно збліднули. Місяцехід майже завершено, 430-кілограмовий апарат розміром із квадроцикл проходить фінальне тестування. Але на проєкт вже витрачено 433 мільйони доларів, що майже подвоїло початковий бюджет у 250 мільйонів. Це означає, що NASA не зможе продовжувати цю роботу.

Тепер NASA сподівається передати проєкт комерційному сектору. Покупець повинен висадити Viper на Місяць, здійснити заплановану місію та поділитися всіма зібраними даними. Оце і є умова продажу. За останніми чутками, інтерес до місяцехода Viper виявила компанія Intuitive Machines.

Нагадаємо, що перший побудований NASA місяцехід Viper мав у листопаді 2024 року дістатися Місяця за допомогою ракети Falcon Heavy компанії SpaceX та посадкової платформи Griffin, яку створила компанія Astrobotic.
Ніздрі поменшають? BMW звільнила скандального шеф-дизайнера

З Китаю до Європи: дебютує новий сімейний кросовер Volkswagen (подробиці та фото)

Kia пропонує гроші власникам Tesla, щоб вони пересіли на її авто

Share

Статьи по теме

Последние новости

В электромобилях BMW и Mini заработает стриминг фильмов Paramount+. Но есть нюансы

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.