VNews.com.ua

Натхненний легендою 1950-х: представлено електричний гіперкар Pininfarina

Май 09
16:06 2024

Знаменита компанія Automobili Pininfarina презентувала електричний гіперкар Battista Cinquantacinque, присвячений класичної моделі Lancia Florida.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Про це повідомляє пресслужба італійського дизайн-бюро. Джерелом натхнення для Battista Cinquantacinque став седан Lancia Florida зразка 1955 року. Це був особистий автомобіль Баттисти “Пінін” Фаріни, який не лише намалював цю модель, а й використовував машину протягом усього свого життя.

Седан, який називали живою скульптурою, зберігається у колекції Pininfarina SpA в італійському Камб’яно. До речі назва Cinquantacinque походить від італійського слова “55”.

Новий гіперкар оснащений чотирма незалежними електромоторами (по одному на кожне колесо) та потужною літій-іонною батареєю місткістю 120 кВт-год. Максимальна віддача – 1900 кінських сил та 2340 Нм крутного моменту. Прискорення до 100 км/год займає всього 1,86 с, до 200 км/год – 4,75 секунди. Запас ходу без підзаряджання сягає майже 480 кілометрів.

Елегантний салон оздоблено виготовленою на замовлення шкірою Mahagoni та різноманіттям ювелірних виробів Brushed Anodised.
Публічний дебют Battista Cinquantacinque відбудеться в Токіо (Японія) у рамках глобального розширення Automobili Pininfarina. Вартість електричного гіперкара поки що не розголошується.
ЧС-2022 у Катарі: футбольні зірки та їхні дивовижні автомобілі

Невідомі “ракети”: у ТОП-10 найшвидших авто світу – майже жодної знайомої назви

Перша з 2011 року: Lancia повертається з новою моделлю

Share

Статьи по теме

Последние новости

Lida Lee вперше з’явилась на публіці після лікування від алкоголізму

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.