VNews.com.ua

Названо найбезпечніші автомобілі 2023 року

Июнь 14
13:01 2023

Експерти визначили найбезпечніші моделі авто, які зараз доступні для покупки на європейському ринку. Усі вони отримали максимальну оцінку у краш-тестах Euro NCAP.
Відповідний рейтинг оприлюднило британське видання Autocar. Європейська організація безпеки дорожнього руху Euro NCAP проводить краш-тести автомобілів з 1997 року. Автомобілі оцінюються за тим, наскільки добре вони захищають як дорослих, так і дітей у разі нещасного випадку, а також які системи безпеки вони мають на борту.
До рейтингу увійшли 30 моделей – седани, хетчбеки, кросовери та електромобілі.
Lexus NX
Як і попередник, новий NX може похвалитися п’ятизірковим рейтингом безпеки NCAP з рейтингом 91% для дорослих і 87% для дітей. Комплекс Lexus Safety System+ третього покоління встановлюється на всіх рівнях комплектації моделі — він попереджає водія про будь-яких пішоходів попереду та включає адаптивний круїз-контроль, а також використовуватиме ряд камер і радарів, щоб помітити рух на перехрестях та запобігти нещасним випадкам.
Mercedes-Benz C-Class
Починаючи з 2002 року C-Class отримує п’ятизірковий рейтинг безпеки NCAP, а з 2022 року автомобілі оснащені активним капотом, який амортизує удар у випадку зіткнення з пішоходом. Система Distronic автоматично адаптує швидкість у залежності від того, що роблять автомобілі попереду. На тестах модель показала 93% захищености дорослих і 89% дітей.
Cupra Born
Іспанська модель може похвалитися 93% рейтингом безпеки перебування дорослих і 89% рейтингом захисту дітей. Вона оснащений великою кількістю пристроїв безпеки в стандартній комплектації, включаючи адаптивний круїз-контроль, попередження про лобове зіткнення з автоматичним гальмуванням, розпізнавання дорожніх знаків і систему оповіщення водія.
Volvo XC40
Volvo завжди дбала про безпеку, і в XC40 компанія зосередилася на таких технологіях безпеки, як автоматичне екстрене гальмування, яке виявляє пішоходів і великих тварин. Шведський кросовер отримав 97% балів за безпеку дорослих пасажирів і 87% за захист дітей із п’ятизірковим рейтингом безпеки NCAP.
Kia EV6
Разом із системою запобігання лобовому зіткненню, яка визначає рух попереду, EV6 отримав інтелектуальний круїз-контроль, який автоматично знижує швидкість у поворотах, і камеру заднього виду. Якщо покупці вибирають версію GT-Line, вони також отримають попередження про сліпі зони, напівавтономне паркування, асистента водіння на автомагістралі та проєкційний дисплей. Корейський електромобіль отримав показник у 90% захисту дорослих та 87% захисту дітей.
Найбезпечніші автомобілі 2023 року на ринку Європи:

Lexus NX
Mercedes-Benz C-Class
Cupra Born
Volvo XC40
Kia EV6
Volkswagen Multivan
Volkswagen Polo
Volkswagen Tiago
Jeep Grand Cherokee
Land Rover Discovery Sport
Lexus RX
MG4
Skoda Octavia
Hyundai Ioniq 6
Kia Sportage
Tesla Model S
BMW 2 Series Active Tourer
Mercedes-Benz EQE
Genesis GV60
Kia Niro
Polestar 2
Lucid Air
Ora Funkycat
Skoda Enyaq iV
Nissan Qashqai
Smart #1
BMW 3 Series
Tesla Model Y
Subaru Forester
Audi A1

На чому їздить Європа: ТОП-10 найпопулярніших легковиків

Потужний 1 літр: названо найекономніші та ненажерливі автомобілі

Продажі вживаних іномарок в Україні бьють рекорди: ТОП-10 лідерів

Share

Статьи по теме

Последние новости

Надя Дорофєєва розповіла про збиття дрона над її автобусом

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.