VNews.com.ua

Немає і не буде: чому не вщухає паливна криза

Май 16
12:37 2022

Експерти зробили нові невтішні прогнози щодо пального на українських автозаправках.
На думку директор групи компаній Prime Дмитра Льовушкина дефіцит на ринку пального в Україні продовжиться до кінця року.
Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал
“Зараз дефіцит палива у країні тому, що немає його у внутрішнього виробника і недостатнє постачання з-за кордону. Не возимо залізною дорогою тому, що ніхто не хоче брати ризики, щоб привезти тисячі тонн, а туди прилетить як прилітало” – зауважив Льоушкин.
Також за словами керівника Prime неможливо купити пальне за готівку тому, що уряд ініціював перевірки по ціноутворенню. Відповідно, АЗС відреагували, прибравши продаж пального за готівку і залишивши тільки по талонах.
“Я вважаю, що уряд припустив велику помилку, хоча дуже намагається допомагати всіма силами: максимально спростили розмитнення, допомагають з перетином кордонів та з отриманням ліценцій, але від цього палива не стає більше. Знаходять ресурси для закупівлі пального, але привезти залізною дорогою ми не можемо, різна колія. Можна возити тільки бензовозами, але в Україні бензовозів зараз півтори тисячі. Щоб забезпечувати такий об’єм, потрібно п’ять тисяч подібної техніки. Тому до кінця року нормальної ситуації на ринку пального не буде, будуть повільні, крок за кроком, покращення” – відзначив Льовушкин.
До того ж споживання палива в Україні, яке з початком війни впало на 75%, зараз починає швидко зростати – відновлюється економіка, оживає будівництво, металургія та сільськогосподарський імпорт. Керівник Prime не бачить покращення ситуації за тиждень чи за місяць.
Доведеться почекати: в уряді України повідомили, коли на АЗС з’явиться пальне

Привіт, бодяга: держава припинила контроль якості пального на АЗС

Що буде з пальним на українських заправках: забудьте про автогаз і 92-й бензин

Share

Статьи по теме

Последние новости

Тетяна Кравченко випустила авторську пісню Де ти? та кліп до неї

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.