VNews.com.ua

Супер вигідний бізнес: скільки Ілон Маск заробляє на кожній автівці Tesla

Ноябрь 10
15:28 2022

Приголомшливі цифри – вперше з моменту свого існування компанія Tesla отримала більше прибутку ніж бренд Toyota. При тому, що японці продали майже у 8 разів більше автомобілів.
Про це свідчить статистика, наведена агенцією Nikkei Asia. Так з липня по вересень 2022 року Toyota реалізувала в 7,6 раза більше автомобілів, ніж Tesla. Але чистий прибуток японської компанії виявився приблизно в 8 разів меншим за американського конкурента.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

Так, реалізувавши 2,62 мільйона машин Toyota отримала з кожної по 1200 доларів – проти 9 570 доларів у Tesla, яка продала всього 344 тисячі електрокарів. За період з липня по вересень 2022 року Tesla відзвітувала про чистий прибуток у 3,29 мільярда доларів, тоді як Toyota за цей же час заробила 3,15 мільярда доларів.
Зниженню показників японського бренду сприяла низка причин, зокрема рішення про зупинення виробництва в росії. Ще одним важливим фактором е те, що Tesla не використовує для реалізації дилерські центри, а продає електромобілі клієнтам безпосередньо. До того ж вона активно використовує систему платних передплат. Наприклад, функція автопілота в машинах Tesla доступна лише за окрему плату.
Таким чином, Tesla є на сьогодні одним із найприбутковіших автовиробників. У третьому кварталі 2022 року вона поступилася лише Mercedes Benz, але обійшла таких гігантів як BMW та Volkswagen.
Нагадаємо, що днями глава Tesla Ілон Маск завершив угоду з придбання за $44 млрд соціальної мережі Twitter. І одразу ж звільнив половину персоналу, а деякі функції зробив для користувачів платними.
Tesla проїхала майже 3000 км, не підключаючись до розетки

Власники електрокарів Tesla оголошують голодування. Жаліються Ілону Маску

За 11 мільйонів: Вєрка Сердючка продала Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі

Share

Статьи по теме

Последние новости

Кассетную деку Sony превратили в беспроводной ресивер с помощью Raspberry Pi

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.