VNews.com.ua

В Україні спростили реєстрацію автомобілів

Май 11
14:49 2023

Кабінет Міністрів України скасував транзитні номери та спростив реєстрацію нових автомобілів.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Відповідну постанову №437 Кабмін ухвалив 2 травня, вона набуде чинності через три місяці з дня її опублікування, тобто 6 серпня, повідомляє пресслужба МВС. Документ дозволяє покупцеві нового транспортного засобу покласти представницькі функції в сервісних центрах МВС на юридичну особу, яка продає авто чи мотоцикл.
Тобто, купуючи транспортний засіб в автосалоні покупець зможе не їхати в сервісний центр МВС, щоб його зареєструвати. За нього це зможе зробити представник автосалону, у випадку оформлення відповідної довіреності.
Отже, дилери, які продають нові транспортні засоби, від серпня зможуть віддавати покупцю авто уже зареєстроване в Україні – з номерним знаком державної реєстрації та зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу одразу вже на ім’я цього власника просто з салону. Відтак, покупець нового авто зможе не звертатись до сервісних центрів МВС особисто.
У міністерстві також нагадали, що раніше при придбанні нового авто тепер не обов’язково отримувати “транзитні” номерні знаки. “Оскільки, якщо транспортний засіб буде зареєстровано без того, що авто фізично покидає приміщення або стоянку автосалону, то можна і не отримувати ці номерні знаки для разових поїздок”, – пояснили в МВС.
Ворожа символіка: в українських номерах заборонили використання двох літер

Ще 39: в Україні зросла кількість камер фіксації порушень ПДР (де саме)

Депутати збираються значно збільшити штрафи для водіїв та карати пасажирів

Share

Статьи по теме

Последние новости

Священник потратил на мобильные игры около $40 тыс. средств прихода — ему выдвинули официальные обвинения

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.