VNews.com.ua

В Україні створили електричну вантажівку ціною 350 000 грн: всі подробиці

Сентябрь 20
07:51 2024

Команда інженерів з Миколаєва розробила і вже виготовила вісім електровантажівок під назвою “Кур’єр”, які здатні перевозити до 1000 кілограмів й відрізняються простотою конструкції та низькими експлуатаційними витратами.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Електричну вантажівку Courier (Кур’єр) у 2024 році створили в миколаївській компанії MeGoElectric UA і виготовляють на місцевому підприємстві. Поки модель зроблено з бортовим кузовом та двомісною кабіною. Електромобіль має вантажність до 1000 кг при власній вазі 500 кілограмів.

Втім, у розробників вже є багато варіантів трансформації кузова – для потреб доставлення товарів, служб сервісу, господарських робіт та аграрного сектору.
Електровантажівка має 4 метри у довжину, 1,4 м у ширину та 1,8 м у висоту. Друга модель, Liberty, має подовжену колісну базу і збільшену вантажність. Ціна – 7 і 8 тисяч євро відповідно.

Розробники стверджують, що ККД такого автомобіля з електромотором потужністю 3 кВт у п’ять разів кращий та енергоефективніший відносно бензинового чи дизельного транспортного засобу – 100 км пробігу коштуватиме близько 30 грн.

Але шляхом встановлення додаткового комплекту акумуляторів автономний пробіг можна збільшити до 300 кілометрів. До того ж цей електромобіль не потребує спеціальних зарядних станцій – достатньо звичайної розетки. Максимальна швидкість – 60 км/год.

І головне – ця електровантажівка повністю виготовляється в Україні, використовуючи лише деякі імпортні компоненти.
Найдешевший електрокар в Україні: стартують продажі Citroen Ami

Прем’єра у жовтні: Skoda показала новий доступний кросовер

Попри тренди: країна, де електрокари практично знищили авто з ДВЗ

Share

Статьи по теме

Последние новости

Представлено новий Toyota Highlander: оголошено ціни

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.