VNews.com.ua

Булгур корисний для здоров’я – що про це відомо

Декабрь 11
21:26 2025


Крупа булгур готується з пропареної, висушеної та подрібненої пшениці твердих сортів. Булгур багатий на клітковину, вітаміни групи B та мінерали.ВІДЕО ДНЯ

Він входить до великої кількості різних страв завдяки тому, що швидко готується, зберігаючи поживність при мінімальній обробці.Булгур містить широкий спектр вітамінів, мінералів, клітковини та білка, а також марганець, магній, залізо та фолієву кислоту.

Такий склад робить крупу особливо корисною для серця, травлення, контролю рівня цукру у крові та підтримки здоров’я в цілому, пише healthline.

Завдяки клітковині, яка допомагає знижувати рівень холестерину та підтримувати еластичність судин, булгур сприяє здоров’ю серця. Він знижує ризик інсультів та серцево-судинних захворювань.

Також він сприяє стабільному рівню цукру у крові. Булгур особливо корисний для людей з діабетом або тих, хто прагне покращити чутливість до інсуліну.

Клітковина у булгурі забезпечує активність корисних бактерій у кишківнику, поліпшує травлення та зменшує ризик запорів.

При вживанні булгура раніше наступає відчуття ситості. Це може знизити загальне споживання калорій.

Булгур надзвичайно поживний, смачний та універсальний продукт. Його легко готувати, він підходить для багатьох рецептів.

Ми розповідали, як приготувати булгур з грибами й кукурудзою.

Булгур також можна використовувати для приготування куті.

236
Читайте нас у Facebook

Share

Статьи по теме

Последние новости

Віктор Винник та МЕРІ присвятили ЗСУ нову пісню Вертатись — відео

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.