VNews.com.ua

Канцерогеном може бути акриламід, що виникає при перегріванні продуктів

Март 08
11:07 2023

Негативно впливати на здоров`я людини можуть не лише неякісні продукти, а й цілком якісни, при приготуванні яких були допущені помилки.

Як пише «Моє здоров’я», при нагріванні певних продукти, наприклад картоплі, хліба чи кави, до температури понад 120 °C, внаслідок взаємодії цукру з амінокислотою аспарагіном утворюється речовина під назвою акриламід, який може бути канцерогеном.

Акриламід може збільшити ризик розвитку раку у людей, особливо у дітей. А ще акриламід є нейротоксичним для людини, тобто може впливати на нервову систему.

Отже, любителям підгорілих шматочків на пательні краще відмовитися від них — це може бути небезпечним. А ще краще — зовсім відмовитись від підгорілих продуктів.

Раніше дієтологиня розповідала, яка дієта найкорисніша для профілактики онкозахворювання.

Фото Pixabay
11
Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook
та Instagram

Статьи по теме

Последние новости

Гибридная война РФ против Европы находится в горячей фазе — Ягун

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.