Не захоплюйтеся влітку соками: відома дієтологиня дала несподівану пораду
Дієтологиня Світлана Фус, яка раніше поділилася рецептом дієтичного «правильного торта», не радить українцям захоплюватися влітку фруктово-ягідними соками.
На своїй сторінці у соцмережах вона пояснила, що солодкість дають глюкоза і фруктоза — прості вуглеводи. Їх кількість у денному раціоні варто обмежувати.
«Чим більше простих вуглеводів у нашому харчуванні, не принципово, з якого джерела вони надходять, тим більша можливість перетворення їх на жири. А жири, як відомо, відкладаються у „депо“, що не тільки збільшує розмір нашого одягу, але й шкодить нашому здоров’ю», — зазначила вона.⠀За словами дієтологині, кількість простих вуглеводів у склянці фруктового соку більша, ніж можна отримати з рекомендованої денної норми фруктів. Наприклад, з одного яблука можна отримати 50−70 мл соку, тому в склянці соку буде не одне яблуко. Тим більше, якщо у такий сік додавати цукор. Також при приготуванні соку із фруктів та ягід видаляється цінна частина — харчові волокна.
Світлана Фус рекомендує влітку вживати смузі із суміші овочів та зелені з невеликим додаванням фруктів-ягід.⠀«Їсти можна будь-які фрукти і ягоди. Важливо знати міру. Співвідношення овочів і фруктово-ягідної частини при збалансованому харчуванні має становити приблизно 2:1. Якщо норма овочів — 400 — 500 г, то фруктів-ягід можна з’їсти 200 — 250 г», — додала вона. ⠀
Раніше дієтологиня розвінчала міф про ананас, який нібито спалює жир. Світлана Фус не рекомендувала їсти більше 200−250 г ананасу на день. Простих вуглеводів у ньому 11−12 г на 100 г продукту.
Фото Pixabay
161
Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook
та Twitter