VNews.com.ua

Плавлений сир – чому краще від нього відмовитися, пояснює дієтологиня Анна Єдрей

Октябрь 24
22:48 2024

Якісний сир є чудовим джерелом білка та кальцію, а також вітаміну B12. На жаль, не всі продукти, доступні на ринку, можуть бути постійною частиною здорового та збалансованого харчування. Одним із прикладів продукту, на який варто звернути увагу, є плавлений сир. Незважаючи на те, що він смачний, ми не повинні їсти його занадто часто або у великих кількостях.ВІДЕО ДНЯ

«Цей сир краще не купувати, — попереджає польська клінічна дієтологиня Анна Єдрей. — Це висококалорійний продукт із значною кількістю насичених жирів і низьким вмістом поживних речовин. Хоча вони спокусливі своєю консистенцією, вони набагато бідніші на поживні речовини, ніж натуральні сири, і наповнені штучними добавками, сіллю, консервантами та неякісними жирами».

Експертка пояснює, що його виготовляють із невеликої кількості сиру, а ось трансжирів та затверджувачів у ньому багато, пише Onet.

«При його виробництві утворюється низин — природний антибіотик, який може порушити мікрофлору кишечника, — зазначає дієтологиня. — Але це ще не кінець. Власне, це лише початок коментарів дієтолога про плавлений сир. Ще однією проблемою є фосфати, які блокують засвоєння таких мінералів, як кальцій або залізо».

Уникайте їх і, звичайно, не давайте маленьким дітям

Раніше повідомлялося про те, які продукти точно мають бути в холодильнику, якщо хочете бути ситими та стрункими.
156
Читайте нас у Facebook

Share

Статьи по теме

Последние новости

Новый экран Realme GT 7 Pro: больше яркости, лучшая цветопередача, меньшее потребление энергии

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.