«Трохи лимону та хрону — і застуда оминатиме вас»: як приготувати цілющий настій
Хрін — не тільки незамінна пікантна добавка до багатьох страв, а й добрий лікар та помічник при найрізноманітніших хворобах. Він гарно зарекомендував себе при хронічному гаймориті та застуді. Як правильно приготувати цілющі ліки, розповів Микола Кошовий з Вінниччини, який вже десятиліттями оминає аптеки та лікується травами.
«Очищений і промитий корінчик хрону потрібно натерти, покласти до склянки, щоб вона була наповнена на одну третину, і долити свіжовичавленого соку лимона так, щоб стала повною посудина, — пояснює Микола Кошовий. — Усе це ретельно перемішати та вживати по пів чайної ложечки через 20 хвилин після їди.
А ще я щороку роблю протизастудний засіб. Узяти рівними частинами тертий хрін і змелений м’якуш лимона, ретельно перемішати та споживати по половині чайної ложечки двічі на день для профілактики застуди, кашлю, нежитю та ангіни.
Також один-два корінці хрону кидайте у відро з водою. Завдяки цьому вода набуває цілющих властивостей, активно виводить з організму солі сечової кислоти і надлишок рідини. Тому її щоденне пиття знімає набряки на ногах і робить суглоби рухливішими».
Читайте також: Тиск швидко нормалізується: готуємо ліки із калини
44
Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook
та Instagram