В якій каві більше кофеїну — в чорній або в еспресо
Медики вважають, що каву — напій, що бадьорить, не варто пити одразу після того, як людина прокинулася. Так, ідеальний час для першої чашки кави — за 1−3 години після пробудження. Саме тоді організм найкраще реагує на кофеїн. ВІДЕО ДНЯ
Кава містить не лише кофеїн, але й антиоксиданти. Втім, як пише nv.ua, їхній рівень залежить й від способу приготування напою. Так, вважається, що у еспресо вища концентрація як кофеїну, так і корисних рослинних сполук, а кількість поліфенолів майже вдвічі перевищує їхній рівень в інших видах кави.
Читайте також: Кава захищає серце від аритмії: міф про шкоду розвінчано
Водночас, якщо порівнювати еспресо, яке зазвичай подається у невеликих чашках, та повноцінну порцію чорної кави (240 мл), то кількість речовин в останній буде вищою завдяки більшому об’єму. Для чорної кави мелені зерна заварюють гарачою водою, а для еспресо — пропускають через зерна дрібного помелу гарячу воду під тиском.
Читайте також: Кава як мистецтво: 10 сміливих добавок, які перетворюють звичайний напій на відкриття
Зазначається, що у стандартній чашці чорної кави (240 мл) міститься близько 96 мг кофеїну, а в порції еспресо — близько 63 мг.
Кількість антиоксидантів у напої залежатиме від сорту зерна, способу обсмажування та методу приготування.
Про те, як кава впливає на сон, читайте на нашому сайті.
Фото Pixabay
5
Читайте нас у Facebook

