Який мед краще | «ФАКТИ»
Мед — не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається «книжкою», а не просто ллється цівкою. А ще слід знати, що різні види меду можуть допомагати при деяких захворюваннях.ВІДЕО ДНЯ
Як пише e-bee.com.ua, цей продукт містить природні антиоксиданти, що мають протизапальний ефект, а регулярне вживання меду стимулює імунну систему.
Так, акацієвий мед корисний людям з алергіями та чутливим травленням. Його рекомендують і за легких форм діабету. Звичайно, у невеликих дозах.
Темний гречаний містить більше заліза, магнію, цинку та антиоксидантів, ніж світлі сорти. Він буде корисним при анемії, низькому тиску, для відновлення після застуд, а також зміцнення судин та серцевого м’яза.
Липовий частіше використовують при застудах, кашлі та запаленні горла. А ще цей мед нормалізує сон та заспокоює нерви.
Соняшниковий мед багатий на вітаміни групи B, антиоксиданти — він чудово зміцнює імунітет.
А квітковий насичений мікроелементами та підходить для щоденного вживання.
Про те, як правильно вживати мед та медову воду раніше розповідала сімейна лікарка Ольга Шепель.
Фото Pixabay
151
Читайте нас у Facebook

