VNews.com.ua

«‎Вже з наступного тижня». ‎Мінцифра розповіла, коли та як українці зможуть записатися до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 через Дію

Февраль 26
21:22 2021

«‎Вже з наступного тижня». ‎Мінцифра розповіла, коли та як українці зможуть записатися до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 через Дію

Мінцифра розробила технічну частину надання послуги запису в чергу на вакцинацію від COVID-19 через застосунок та портал Дія та проводить внутрішнє альфа-тестування інструменту, розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі Громадського радіо.

Як повідомляється на сайті Мінцифри, кожен охочий матиме змогу з наступного тижня записатися до списку очікування на вакцинацію від COVID-19. Зробити це можна буде в застосунку чи на порталі Дія. Також можна записатися через національний контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19.

«‎Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в Дії, яка запрацює вже наступного тижня. Мінцифра дбає про особисту безпеку кожного українця. Ми робимо усе для мінімізації контакту між людьми, щоб українці не стояли у чергах, не збирали зайві папірці для отримання державних послуг. Особливо, якщо це стосується такого важливого питання, як вакцинація».

Михайло Федоров,

Міністр цифрової трансформації України

Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту. Відповідно до етапу, який визначено Дорожньою картою з вакцинації. Окрім послуги, у Дії також будуть доступні відповіді на поширені запитання українців.

Згідно з планом вакцинації, впродовж найближчих двох місяців вакцинуватимуть медиків, які працюють із коронавірусними хворими в стаціонарах, а також військових на Донбасі. Далі, за планом МОЗ, почнеться наступний етап — можливо, його будуть проводити паралельно з першим, при умові якщо вакцини надійдуть вчасно.

  • Довгоочікувана вакцинація проти коронавірусу в Україні почалась 24 лютого в зоні проведення Операції об’єднаних сил, а 25 лютого — в усіх областях. Україна стала 95 країною, що розпочала вакцинацію від коронавірусу. На сьогодні у світі зроблено понад 225 мільйонів щеплень. Протягом 25 лютого в Україні вакцинували 1 179 людей, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
  • Раніше головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповідав про можливість створення в Україні спеціального електронного реєстру вакцинації від Covid-19 з метою видачі спеціальних паспортів.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Маша Єфросиніна розповіла правду про спілкування з сестрою Єлизаветою

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.