VNews.com.ua

Apple додала підтримку кримськотатарської мови у свої операційні системи після чотирьох років звернень активістів

Май 13
15:40 2021

Apple додала підтримку кримськотатарської мови у свої операційні системи після чотирьох років звернень активістів

Тепер розробники можуть локалізувати свої додатки кримськотатарською мовою, на довгоочікувану зміну звернув увагу один з авторів звернень Андрій Алексєєв.

За словами Алексєєва, відповідну кампанію із закликами до Apple додати підтримку кримськотатарської мови у свої ОС запустили ще у 2017 році. І ось зараз, через чотири роки з початку кампанії, розробники додали кримськотатарську в список підтримуваних мов. Вона позначена Crimean Turkish (crh). Підтримка з’явилась в нещодавніх оновленнях iOS 14.5, WatchOS 7.4 та macOS 11.3.

Звісно, це зовсім не означає, що всі розробники вже кинулись локалізувати свої додатки кримськотатарською, але тепер у них хоча б є така можливість.

Наразі Apple, як відомо, активно готується до відкриття українського представництва — офіційне відкриття офісу у Києві очікується вже цього місяця. Раніше купертиновський гігант запустив україномовну версію сайту, яку поки локалізовано частково, а також не зрозуміло навіщо зареєстрував в Україні торгові марки «‎Эппл» та «‎Яблоко».

Share

Статьи по теме

Последние новости

Генштаб обнародовал оперативные данные на утро 18 апреля

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.