VNews.com.ua

Картка в біткоїнах та купівля акцій в monobank затримуються. Співзасновник попросив «трішки почекати»

Ноябрь 13
03:10 2021

Картка в біткоїнах та купівля акцій в monobank затримуються. Співзасновник попросив «трішки почекати»

Оновленнями щодо статусу та термінів появи картки у біткоїнах та купівлі акцій в monobank поділився співзасновник популярного платіжного застосунку Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Вперше розробники monobank анонсували картку у біткоїнах та можливість купувати акції американських компаній у липні разом з двома іншими великими проєктами (інші два вже запустили — mono-еквайринг та eSim від lifecell). Спочатку monobank планував запуск картки у біткоїнах на липень. Тоді повідомлялось, що сама послуга вже готова і для її запуску потрібен лише дозвіл Нацбанку. У свіжому пості співзасновник monobank пожалівся, що регулятор не дає дозволу.

«Мікрофінансові організації, які кредитують українців під 100’000% річних, це для НБУ ок, а карта в криптовалюті викликає побоювання. Вже всі на світі працюють із криптою від PayPal до Visa, але в України, як завжди, свій особливий шлях»

Олег Гороховський

український бізнесмен та співзасновник monobank

Якщо пам’ятаєте, в жовтні Зеленський ветував законопроєкт «Про віртуальні активи», який мав легалізувати криптовалюти — тепер його мають доопрацювати. Ризикнемо припустити, що саме з цим пов’язані поточні складнощі monobank з отриманням дозволу від НБУ для запуску послуги. Співзасновник monobank не називає навіть приблизних термінів розв’язання ситуації.

Щодо простої можливості купівлі акцій на зразок Robinhood, про яку давно мріють українські шанувальники Apple, Tesla та інших брендів, у monobank спершу розраховували на інтеграцію з американським майданчиком восени 2021 року. Проте домовитись з Interactive Brokers, як повідомив Гороховський, не вийшло. Як розповів співзасновник monobank, тримісячна процедура укладання договору та перевірки пакету документів закінчилася відмовою, додавши, що Interactive Brokers відмовила також іншим українським банкам, зокрема Таскомбанку, Укргазбанку, А-Банку та ПриватБанку.

Наразі monobank домовляється з іншим брокером (яким саме, не уточнюється) та цілиться у перший квартал 2022 року.

«Ми обов’язково дотиснемо цю тему. Треба ще трохи зачекати», резюмував Олег Гороховський.

Напередодні monobank пройшов символічний рубіж в 4’444’444 клієнтів — нагадаємо, планку у 4 млн необанк подолав наприкінці серпня.

  • monobank — картковий продукт Fintech Band і «Універсал-Банку». Першу заснували в січні 2017 року колишні топменеджери «ПриватБанку» Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Проєкт використовує для роботи банківську ліцензію Universal Bank, що входить до групи ТАС та належить українському бізнесмену Сергію Тігіпку.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Олег Псюк соліст KALUSH розповів про нову роботу

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.