VNews.com.ua

КМДА виявила порушення меморандуму з боку деяких операторів прокату електросамокатів — вони змінили карту зон обмеженнь швидкості та заборони руху

Октябрь 11
17:38 2021

КМДА виявила порушення меморандуму з боку деяких операторів прокату електросамокатів — вони змінили карту зон обмеженнь швидкості та заборони руху

Київська міська державна адміністрація зафіксувала порушення умов Меморандуму з боку операторів прокату електросамокатів. Найбільш відповідальною з операторів виявилася компанія Scroll, а системними порушниками – компанії BikeNow, Bolt та Zelectra.

Зокрема, невиконаною залишається вимога про нанесення трафаретів на місцях упорядкованого паркування самокатів.

Також низкою операторів порушено умову повної заборони руху в деяких пішохідних зонах столиці: на Пейзажній алеї, пішохідній частині вул. Сагайдачного та у парку Шевченка.

Але найголовніше – частина операторів самовільно змінили карту зон обмеження швидкості до 14 км/год і виключили з території такого обмеження частину історичного центру Києва.

Спільно з першим заступником голови КМДА Олексієм Кулебою, який координує структурні підрозділи, відповідальні за благоустрій міста, Київ виставив вимогу компаніям усунути ці порушення, крайній термін – 15 жовтня.

«Ми за діалог, але проти обману. І залишаємо за собою право реагувати відповідно» — заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Нагадаємо, що 24 червня 2021 року Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва, який регулює їх безпечне використання в місті. Документ підписали всі сім компаній, що на на той момент надавали послуги прокату електросамокатів у місті: Bolt, Scroll, BikeNow, Kiwi, Zelectra, Vzhooh та Jet.

Відповідно до тексту меморандуму, оператори взяли на себе наступні зобов’язання:

  • знизити швидкість електросамокатів до 20 кілометрів на годину, а в окремих пішохідних зонах (парках, вулицях) – до 14 кілометрів на годину;
  • облаштувати стоянки для самокатів із розміткою у визначених місцях;
  • слідкувати за технічною справністю самокатів;
  • щоденно дезінфікувати самокати до завершення карантину;
  • безкоштовно розповсюджувати елементи захисту (браслети, відзеркалювачі);
  • забезпечувати користувачів страховкою на суму від 100 тисяч гривень;
  • проводити навчання щодо правил користування самокатами та інформувати про правила безпеки у додатку

У свою чергу КМДА зобов’язалася вжити заходів щодо швидкого розвитку велоінфраструктури, зокрема збільшення кількості велодоріжок та велосмуг.

Джерело: КМДА

Share

Статьи по теме

Последние новости

От 1500 до 8000 гривен: какие выплаты по безработице могут получить украинцы в 2024 году

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.