VNews.com.ua

Meta запускает в Украине короткие видео Facebook Reels

Сентябрь 28
13:07 2022

Meta запускает в Украине короткие видео Facebook Reels

Материнська компанія Facebook — Meta Platforms — запускає сервіс коротких відео Facebook Reels в Україні та інших 150+ країнах. Як і в Instagram Reels, які нещодавно з’явилися в Україні, у Facebook Reels будуть доступні музика, різні аудіо ефекти та багато іншого. Оновлення розгортається поступово на серверній стороні, тож протягом найближчих тижнів функція стане доступна всім українським користувачам застосунку.

Помогаем

На истребитель для ВСУ уже собрали более 16 млн гривен — спасибо читателям, которые пожертвовали 7 млн гривен

Reels — відповідь Meta на феноменально успішний сервіс TikTok. Принагідно можна згадати іншу суперницьку платформу YouTube Shorts — нещодавно керівництво найпопулярнішої відеоплатформи зважилося на безпрецедентний крок та запропонувало цілих 45% від продажів реклами для авторів коротких відео.

Повертаючись до теми новини, короткі відео Facebook Reels будуть доступні для перегляду в стрічці новин, групах та в закладці Watch. Користувачі отримають можливість підписуватись на творців контенту відразу під час перегляду відеоролика, ставити лайки та коментувати контент, а також ділитися своїми улюбленими відео з друзями. Водночас творці контенту зможуть таким чином розширити свою аудиторію — розробники звертають увагу, що публікації загальнодоступних (публічних) Reels дозволяють охопити більшу кількість користувачів, а не тільки актуальних підписників.

Головні можливості Facebook Reels

У Facebook Reels творці контенту матимуть змогу додавати та створювати нові інструменти, зокрема:

Курс

Розробка на Java

Опануйте популярну мову програмування Java у зручний для вас час, та заробляйте від $1000 на початку кар’єри

РЕЄСТРУЙТЕСЯ!

Розробка на Java
  • Наклейки: як і в Stories, можна використовувати наклейку «Ваша черга», щоб інша особа могла записати свою відео відповідь на вже наявний Reels користувача. Відео, яке з’явилося в результаті відповіді на ролик іншої людини, можна буде додати до закладки «Додати своє», щоб інші користувачі могли теж переглянути цей ролик.
  • Аудіо: додавати пісні з музичної бібліотеки Facebook до створених Reels. Також можна використовувати свій власний оригінальний аудіо звук, просто записавши під нього Reels, або використовувати музику з інших публічних Reels вибравши опцію «використовувати аудіо з ролика іншого користувача» при створенні нового відео кліпу.
  • Автоматично створені Reels: Stories на Facebook, якими поділились раніше, тепер автоматично можуть перетворитись на Reels.
  • Ефекти ARможна вибрати один із багатьох ефектів у бібліотеці доповненої реальності Facebook (AR), щоб додавати їх до власних відеокліпів.
  • Таймер і зворотний відлік: можна встановити таймер для запису будь-якого відео без натискання кнопки запису.
  • Швидкість Reels: можна пришвидшувати або сповільнювати відео під час запису.
  • Мультикліп: об’єднати декілька відео в один відеокліп Reels, записавши їх разом або вибравши вже готовий з галереї.
  • Ремікс: можна створювати новий відео кліп поруч з вже раніше опублікованим. Ремікс дозволяє користувачам створювати власний ролик, додаючи до нього весь або частину ролика іншого автора.
  • 60-секундні ReelsReels можуть тривати до 60 секунд.
  • Чернетка: після створення відео, за допомогою опції «Зберегти як чернетку» користувачі можуть зберегти свій відеоролик, щоб закінчити його пізніше.

Окремо згадується кросспостинг відеокліпів з Instagram на Facebook — можливість автоматично публікувати Instagram Reels на Facebook для охоплення аудиторії обох платформ.

Share

Статьи по теме

Последние новости

Чутки про повернення Олега Винника в Україну не підтвердились — відео

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.