VNews.com.ua

Рейтинг найпопулярніших в Україні мобільних додатків за вересень 2021 року: Telegram обійшов Instagram, а додатком «Дія» вже користується більше половини активних українців

Октябрь 29
11:22 2021

Рейтинг найпопулярніших в Україні мобільних додатків за вересень 2021 року: Telegram обійшов Instagram, а додатком «Дія» вже користується більше половини активних українців

Компанія Kantar Україна провела дослідження найбільш популярних в Україні мобільних додатків за вересень 2021 року. Згідно отриманих результатів Telegram обійшов Instagram, а додатком Дія вже користується понад половина інтернет-користувачів України.

У вересні українці проводили час в соціальних мережах та месенджерах, переглядали відео в YouTube, а також вирішували свої буденні справи: від розміщення оголошень на OLX та та відстеження посилок через Нова Пошта до оплат телефоном та формування електронних Covid-сертифікатів. Про це свідчать дані проєкту Kantar CMeter.

Месенджер Telegram продовжує стабільно нарощувати свою аудиторію, випередивши цього разу Instagram. За останні 5 років Telegram збільшив своє охоплення з 17% до 86%. Додаток електронних документів та державних послуг Дія вже увійшов у повсякденне користування українців з показником 54% охоплення.

Рейтинг найпопулярніших в Україні мобільних додатків за вересень 2021 року: Telegram обійшов Instagram, а додатком "Дія" вже користується більше половини активних українців

Поряд зі збільшенням використання інтернет-банкінгу (Приват24, monobank та ін), українці звикли використовувати смартфон для безконтактних оплат. До прикладу, застосунком Google Pay в 2019 році користувалися 11% українців, а в 2021 цей показник сягнув 48%.

Одразу два оператори мобільного зв’язку Київстар (17-те місце) та Vodafone (20-те місце) опинилися в рейтингу зі своїми застосунками.

TikTok опинився на двадцятій позиції в рейтингу й побив всі рекорди по росту популярності — виріс у 18 разів за останні 3 роки.

«Кількість додатків у смартфоні українця значно зросла. Тепер українці вирішують свої повсякденні задачі зі смартфона. Потрібно Таксі – Uklon, Bolt, Uber; потрібна доставка їжі – Raketa, Glovo; потрібно відправити чи отримати посилку – Нова пошта, Укрпошта, Meest, Justin; знайти та забронювати ліки — Tabletki.ua», — прокоментувала керівниця проєкту CMeter Ірина Ворон.

Джерело: Kantar Україна

Share

Статьи по теме

Последние новости

Дипфейк известного стримера заставил фаната разбить PS4 в обмен на PlayStation 5 — которой он так и не получил

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.