VNews.com.ua

СБУ заблокувала роботу ботоферми, яка працювала в інтересах Росії

Май 25
08:19 2021

СБУ заблокувала роботу ботоферми, яка працювала в інтересах Росії

Фахівці з кібербезпеки СБУ у Черкасах заблокували роботу ботоферми, роботу якої підтримував мешканець Черкас у підсобному приміщенні власного приватного підприємства. Ботоферма розміщувала повідомлення в інтересах гібридної агресії РФ проти України.

За допомогою цієї ботоферми інтернет-агітатори розповсюджували дезінформацію про події в ОРДЛО, проросійську пропаганду, спрямовану на штучну дестабілізацію ситуації в Україні, повалення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни. Мешканець Черкас  забезпечував використання SIM-карток українських операторів мобільного зв’язку та анонімних IP-адрес, чим гарантував безпеку інтернет-агітаторам. За свої послуги він отримував платню криптовалютою та через заборонені в Україні російські віртуальні платіжні системи.

Співробітники правоохоронних органів провели обшук в приміщенні фігуранта та вилучили наступні предмети:

  • комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням;
  • телекомунікаційне обладнання;
  • понад 400 SIM-карток мобільних операторів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до функціонування ботоферми. Ця стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: СБУ

Share

Статьи по теме

Последние новости

Злата Огнєвіч цікаво спростувала чутки про вагітність

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.