VNews.com.ua

Українські стартапи на CES 2022: біонічний протез кісті Esper Bionics, кардіодатчик Cardiomo та емоційна світлодіодна маска Qudi

Январь 06
08:20 2022

Українські стартапи на CES 2022: біонічний протез кісті Esper Bionics, кардіодатчик Cardiomo та емоційна світлодіодна маска Qudi

Вперше одразу 8 українських стартапів, які відібрав Український фонд стартапів (USF), беруть участь у найбільшій виставці споживчої електроніки CES 2022, яка цьогоріч знову проходить офлайн з 5 по 7 січня у Лас-Вегасі та зібрала в одному місці понад 2000 компаній.

Можливість презентувати свої проєкти на наймасштабнішій технологічній виставці CES стартапи отримали через конкурс Українського фонду стартапів (USF). Спочатку у відборі USF брало участь близько 100 проєктів, з них 17 відібрали для пітчингу. У вересні USF оголосив імена 8 переможців, які були відібрані для участі у CES 2022.

Стартапи, які представляють Україну у Лас-Вегасі

  • Esper Bionics — роботизований протез кісті, який може суттєво покращити життя людям з обмеженими можливостями. Засновник Esper Дмитро Газда створив стартап, надихнувшись дружбою із дівчинкою, яка втратила руку після автомобільної аварії. Ця історія стала початком створення біонічного протеза кісті руки.
  • Effa — органічна зубна щітка, яка складається з паперу, кукурудзяного крохмалю та нейлонової щетини, завдяки чому вона повністю переробляється.
  • ComebackMobility — розумний датчик на милицю, який через сенсори контролює та зафіксовує у програмі навантаження на тіло. Це допомагає прискорити процес відновлення, знизити ризик ускладнень та запобігти повторній травмі.
  • Unlink VR — шолом віртуальної реальності, який замість дротів використовує лазерні промені, що дозволяють грати, не сковуючи свої рухи та не турбуючись щось зачепити.
  • Manna — розробники за допомогою смартфона, натільних сенсорів та сучасної 6DoF-навігації створює персоналізований анімований аватар користувача для метавсесвіту. За задумом авторів, аватар може переміщатися у різних локаціях, спілкуватися з аватарами інших людей, ставити їм лайки, ділитися контентом з Manna в соцмережах.
  • Neverdarkбіокамін зі справжнім вогнем, але без диму та запаху. Новий представник «розумного» будинку заправляється спеціальними картриджами та дозволяє вибирати комфортний рівень полум’я.
  • Cardiomo — сенсор для ранньої діагностики та запобігання розвитку серцево-судинних захворювань. Пристрій кріпиться біля серця за допомогою спеціального пластиру з датчиком. З його допомогою лікар та близькі користувача можуть відстежувати через мобільний застосунок показники ЕКГ, частоту серцебиття та дихання, якість сну. При тривожних ситуаціях гаджет навіть надсилає SOS-попередження родичам та лікарям.
  • Qudi — перша у світі емоційна світлодіодна маска. Вона зображає рух губ під час розмови та транслює емоцію спікера, використовуючи базу з 6 вбудованих емоцій. Через Bluetooth та застосунок можна вибрати емоджі чи малюнки, які транслюватимуться на масці.

Фото

На 2022 рік Фонд запланував глобальне road show для українських стартапів по всьому світу. Серед точок цього маршруту — London Tech Week, Expo 2020 у Дубаї та Web Summit у Лісабоні.

USF з’явився у 2019 році. Мета фонду — підтримувати та стимулювати зростання українських технологічних стартапів. Український фонд стартапів видає гранти, фінансує навчання проєктів у національних та міжнародних акселераторах.

Українські стартапи на CES 2022: біонічний протез кісті Esper Bionics, кардіодатчик Cardiomo та емоційна світлодіодна маска Qudi
Інфографіка зі статистикою щодо діяльності USF за два роки

За два роки USF провів 35 пітчингів, організував понад 30 професійних заходів та профінансував понад 240 стартапів на суму в 6 300 000 доларів.

Share

Статьи по теме

Последние новости

YouTube усиливает борьбу со сторонними приложениями, которые блокируют рекламу

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.