VNews.com.ua

Xiaomi відкинула звинувачення Міноборони Литви щодо вбудованих засобів цензури у своїх смартфонах

Сентябрь 22
19:21 2021

Xiaomi відкинула звинувачення Міноборони Литви щодо вбудованих засобів цензури у своїх смартфонах

Сьогодні мережею розлетілась резонанс новина — Reuters процитував заступника міністра оборони Литви Маргіріса Абукявічюса, який порадив не купувати смартфони Xiaomi та інших китайських компаній, та викинути вже куплені. У Xiaomi виступила з офіційною заявою, та відкинула всі звинувачення.

У публікації Reuters йшла мова про те, що флагманські смартфони, які продаються в Європі китайським гігантом Xiaomi, мають вбудовані алгоритми цензури. Нібито національний центр кібербезпеки Міністерства оборони виявив в смартфоні Xiaomi Mi 10T 5G вбудовану систему цензури. Вона знаходить та блокує 449 слів з використанням китайських ієрогліфів. Серед згаданих у звіті  «заборонених» висловів — «Свободу Тибету», «Хай живе незалежність Тайваню» і «Демократичний рух». У звіті також вказувалось, що ці можливості були вимкнені для «регіону Європейського Союзу», але їх можна ввімкнути віддалено в будь-який час.

Нижче наводимо повний текст офіційної заяви Xiaomi з приводу засобів цензури, які попередньо інстальовані в пристроях компанії.

«‎Пристрої Xiaomi не піддають цензурі комунікацію користувачів – ні вхідну, ні вихідну. Компанія Xiaomi ніколи не обмежувала та не обмежуватиме і не блокуватиме будь-яке особисте використання користувачами наших смартфонів, зокрема пошук, виклики, перегляд вебсторінок або використання стороннього програмного забезпечення для зв’язку. Xiaomi повністю поважає і захищає законні права всіх користувачів. Xiaomi дотримується Загального регламенту про захист даних Європейського Союзу (GDPR)»

Xiaomi

Share

Статьи по теме

Последние новости

Колоніальна залежність колишньої імперії: Китай різко підняв ціни на авто у росії

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.