VNews.com.ua

Back in the USSR: в росії різко виросли крадіжки дзеркал, фар і коліс

Май 25
11:09 2022

Санкції та “отрицательные темпы роста импортозамещения” обернулися гострою нестачею автомобільних запчастин. Російські страховики б’ють на сполох.
Компанія “Росгосстрах” зафіксувала різке зростання кількості крадіжок легкознімних деталей із автомобілів – з початку 2022 року кількість звернень із цього приводу злетіла у півтора раза у порівнянні з тим самим періодом минулого року.
Крім того, у два з лишком рази виросла кількість заяв про заподіяння шкоди внаслідок “протиправних дій третіх осіб”. Причому найпомітніший сплеск таких страхових випадків був відзначений якраз у березні та квітні.
“Ми вважаємо, що це є підтвердженням наявності в країні підвищеного попиту на деталі, що були у використанні, через зростання цін і значний дефіцит нових запасних частин. І, на жаль, задовольнити цей попит намагається кримінал”, – зазначають у “Росгосстрах”. Не називаючи при цьому причин виникнення дефіциту – жорсткі західні санкції та відсутність власного виробництва автозапчастин.
Цікаво, що найбільше зростання крадіжок дзеркал, фар, запасних коліс, ковпаків та ін фіксується у найбагатших регіонах – москві, підмосков’ї, петербурзі та татарстані. З іншого боку, саме там сконцентровано найбільшу кількість автомобілів.
Слід зазначити, що прагнення автовиробників забезпечити зручність ремонту машин призводить до того, що в деяких моделях процес знімання, наприклад, фар займає лічені хвилини. Про що свідчать численні ролики в YouTube.
Згідно з опитуваннями 40 відсотків російських автомобілістів побоюються зростання кількості крадіжок через подорожчання машин та запчастин.
«Москвич» замість Duster: що буде випускати росія після уходу Renault

Сільпо зажадало від Ілона Маска електричні вантажівки Тесла

Російським поліціянтам заборонили їздити на іномарках

Share

Статьи по теме

Последние новости

Пластичний хірург розповів, чому співак Потап змінився зовні — фото

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.