VNews.com.ua

Ударно-хвильова терапія при лікуванні ортопедичних захворювань

Сентябрь 27
17:27 2022

udarno-hvilova-terapia

Що таке ударно-хвильова терапія?

Ударно-хвильова терапія — це інноваційний метод спрямований на лікування хронічних захворювань опорно-рухового апарату шляхом навмисного пошкодження ураженої тканини. Захворювання опорно-рухового апарату — травми або захворювання, які вражають м’язи, зв’язки, сухожилля, хрящі та кістки.

Ударно-хвильова терапія є неінвазивним методом лікування, який використовує високоенергетичну ультразвукову енергію та механічні хвилі для досягнення бажаного ефекту. При нанесенні безпосередньо на ушкоджену тканину енергія створює певний тип травми, що стимулює природні загоювальні сили вашого тіла до регенерації здорової тканини, яка замінює пошкоджену тканину.

Ударно-хвильова терапія є похідною від літотрипсії. Це форма ударно-хвильової терапії, яку урологи використовують для руйнування каменів у нирках. Урологи виявили, що літотрипсія, окрім руйнування каменів в нирках, також сприяє підвищенню щільності кісткової тканини та регенерацію тканин.

 

Для кого корисна ударно-хвильова терапія?

Ударно-хвильова терапія використовується для лікування багатьох хронічних захворювань опорно-рухового апарату, а також важких спортивних травм:

  • Епікондиліт (лікоть тенісиста)
  • Тендиніт ротаторної манжети
  • Плантарний фасціїт
  • Ахіллове сухожилля
  • Хронічний біль у підколінному сухожиллі
  • Тендиніт колінного суглоба
  • Середній сідничний/латеральний сухожилок стегна (також відомий як бурсит великого вертлуга або бурсит стегна)
  • Заморожене плече
  • Стресові переломи
  • П’яткова шпора
  • Шийний остеохондроз

Спортсменам з гострими ушкодженнями м’язів і сухожиль, наприклад, ті, що вражають підколінне сухожилля, також показана ударно-хвильова терапія.

Під час ударно-хвильової терапії нерідко відчувається біль, але фактичне лікування займає лише 6-7 хвилин. Ви можете очікувати поступового зменшення болю та відновлення рухливості в зоні лікування протягом кількох днів після початку терапії з продовженням покращення протягом наступних кількох місяців.

Залежно від тяжкості вашої проблеми опорно-рухового апарату, вам може бути корисна серія з 3-5 процедур з інтервалом у тиждень для найкращого результату. Для спортсменів показані щоденні процедури, щоб прискорити загоєння та допомогти швидше повернутися до спортивного режиму.

Не дозволяйте своїй травмі чи хронічному болю заважати вам жити повноцінним життям.

Щоб дізнатися більше про ударно-хвильову терапію звертайтесь до медичного центру МЕДГАРАНТ у Черкасах, де процедуру виконують лікарі ортопеди-травматологи вищої категорії з великим досвідом роботи.

 

Share

Статьи по теме

Последние новости

Байден: Украина победит, США будут рядом

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.