VNews.com.ua

З витратою 1,6 л/100 км: BMW представив свій найпотужніший кросовер

Сентябрь 28
14:38 2022

Баварська марка презентувала спортивний позашляховик BMW XM, який складе конкуренцію розкішним кросоверам Lamborghini Urus та Aston Martin DBX.
Це лише друга оригінальна модель за всю 50-річну історію M-підрозділу, першою машиною було середньомоторне купе BMW M1, яке випускали в 1978—1981 роках.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

BMW XM створено на одній платформі з моделями X5/X6/X7. Кросовер має адаптивну пружинну підвіску, активні стабілізатори поперечної стійкості (актуатори працюють від 48-вольтової електромережі) та повнокерованим шасі. Спереду встановлені шестипоршневі гальма, ззаду прості однопоршневі.
Зовнішній вигляд виконаний у новому фірмовому стилі, який дебютував на BMW 7 Series. Фірмова решітка радіатора BMW отримала діодне підсвічування, а “двоповерхові” фари оснащені лазерною оптикою. Габарити 2,7-тонного кросовера складають 5110х2005х1755 мм, довжина колісної бази – 3105 мм.
Інтер’єр уніфікований з іншими сучасними BMW. На передній панелі приладовий екран діагоналлю 12,3 дюйма та медіасистема з дисплеєм на 14,9 дюйма. Вже у базі є мультиконтурні передні крісла, проекційний екран та чотиризонний клімат-контроль. Об’єм багажника – від 527 до 1820 літрів.
Найпотужніший кросовер BMW запропонують виключно у гібридному виконанні. Вже у базовому варіанті 4,4-літровий V8 твін-турбо та електромотор сумарно розвивають 653 к.с. та 800 Н∙м. Силова установка працює у зв’язці з 8-ступеневим автоматом та постійним повним приводом з електронним диференціалом. Автомобіль здатний розігнатися до 100 км/год за 4,3 с, максимальна швидкість обмежена відміткою 250 або 270 км/год. Разом з тим, гібрид витрачає лише 1,6 літра пального на 100 км та може проїхати 82-88 км в електричному режимі на швидкості до 140 км/год.

Ціни на BMW XM починаються зі 159 тисяч доларів. Випускатиметься модель на тому самому заводі в США, де складають усі кросовери BMW. Старт виробництва запланований на грудень, а у продажу машини з’являться навесні.
305 км/год: представлено найшвидшу дизельну автівку у світі

BMW вводить абонплату за підігрів сидінь

Чому вживані Toyota Land Cruiser коштують вдвічі більше за нові

Share

Статьи по теме

Последние новости

Китайці блокуватиме неофіційно експортовані електрокари

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.