VNews.com.ua

Аквамен створив щось дивне з вінтажного Rolls-Royce Phantom: фото та відео

Февраль 12
12:36 2024

Голлівудська зірка Джейсон Момоа, відомий за багатосерійною епопеєю “Гра престолів” та фільмом “Аквамен”, похвалився своїм останнім експериментом.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомляє сайт CarScoops, відомий американський актор Джейсон Момоа має у своєму гаражі класичний Rolls-Royce Phantom II 1929 випуску: цю модель випустили тиражем всього 1681 екземпляр.

Ця модель Phantom II оснащувалась 7,7-літровим рядним шестициліндровим двигуном. Мотор працює в парі з чотириступеневою механічною коробкою передач із синхронізаторами на другій, третій та четвертій передачах. Тяга передається на задню вісь карданним валом, підвіска на напівеліптичних ресорах.

Прагнучи бути у сучасному тренді Момоа вирішив перетворити вінтажну автівку… в електромобіль. За справу взялася британська компанія Electrogenic, інженери якої мають неабиякий досвід в конверсії паливних машин на електромобілі. Операція зі зміни силової установки була проведена в ефірі його шоу On The Roam.

Пощастило, що Phantom має такий великий підкапотний простір і на місце оригінального двигуна вмістилася сучасна тягова батарея місткістю 93 кВт·ч. Тому візуально вінтажний Rolls-Royce не змінився, як його салон, оздоблений шкірою і деревом. Лише на панелі приладів з’явився індикатор заряду батареї.

Тим часом потужність електродвигуна становить 204 кінські сили, що приблизно в чотири рази більше, ніж в агрегата 1929 року. Редуктор перетворює 310 Нм крутного моменту на 1000 Нм тяги на карданному валу – цього має бути достатньо, щоб задовольнити навіть наймускулистіших акторів.
Крім того, в оригінальний автомобіль вбудовано систему рекуперації енергії, а в тросову гальмівну систему – гідравлічний підсилювач. Цікаво, що ця конверсія повністю оборотна: Phantom можна повернути до початкового стану без наслідків.

Глава Electrogenic Стів Драммонд пишається виконаною роботою і вважає, що всупереч великому обсягу переробок, їм вдалося зберегти цілісність оригінального автомобіля Rolls-Royce Phantom II: “Цей Phantom працює точно так, як хотіли б інженери Rolls-Royce сто років тому, якби мали сьогоднішні технології”.
Звірюга з 1970-х: автомобіль із 27-літровим двигуном, який не зміг злетіти

Не для Британії: навіщо випускався рідкісний Запорожець із правим кермом

Таємничий Запорожець із мотором Renault для союзників України

Share

Статьи по теме

Последние новости

Разрешение на дальнобойные удары по тылам России лишит Кремль «бешеной роскоши» — эксперт

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.