VNews.com.ua

Китайська Chery збирає авто на російських заводах, покинутих західними автовиробниками

Октябрь 11
07:43 2024

Китайський автовиробник Chery почав збирати автомобілі в росії на трьох заводах, які раніше належали компаніям Volkswagen, Mercedes-Benz і Nissan.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомляє агенція Reuters, китайські автовиробники захопили більш ніж половину автомобільного ринку росії за продажами, оскільки більшість західних компаній покинули країну після вторгнення в Україну у лютому 2022 року.
Тепер вони намагаються ще збільшити продажі своїх машин, розширюючи виробництво безпосередньо у россії. Окрім імпорту готових автомобілів до Росії, Chery, на яку припадає майже п’ята частина продажів легкових автомобілів у росії, почала великовузлове збирання на трьох російських заводах. Про це агенції анонімно повідомили четверо осіб, у тому числі дилери.

Так, на заводі у санкт-петербурзі (раніше належав Nissan) під наглядом нових російських власників сходять с конвеєра Chery Tiggo SUV та Exeed. А на колишньому заводі Volkswagen у калузі автомобільний дилер AGR Automotive збирає кросовери Chery Tiggo.
Офіційно про початок виробництва Chery на трьох заводах і про запуск продажів моделей, які там збираються, раніше не повідомлялося. Плани глобального розширення Chery передбачають вихід компанії на більш ніж 60 нових ринків протягом наступних трьох років, заявив у липні віцепрезидент Шон Сю.
Речник європейської штаб-квартири Chery у Франкфурті повідомив Reuters, що дії компанії в росії повністю відокремлені від її планів розширення в Європі.
Китайські автомобілі Chery збиратимуть у Європі: вгадайте де саме

Rolls-Royce представив безшумний 1500-сильний двигун. Для танка!

Пікап Tesla Cybertruck може стати винищувачем дронів

Share

Статьи по теме

Последние новости

Новый курс Кремля: аналитик раскрыл изменения в российской пропаганде

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.