VNews.com.ua

Атомні зарядки: в Україні побудують величезну мережу зарядних станцій

Июнь 18
16:02 2022

В Україні буде створена національна мережа електричних зарядних станцій. Першим кроком для реалізації проєкту стало підписання меморандуму про партнерство та взаємодію між Енергоатомом та Укргазбанком.
Про це повідомила пресслужба Енергоатому. Відповідно до положень меморандуму, сторони домовились розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанку та виробничо-технічного потенціалу Енергоатому як найбільшого виробника електричної енергії в Україні.
Новини, тест-драйви, огляди: підписуйтесь на наш Telegram-канал
Реалізація цього проєкту також сприяє виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації. Президент Енергоатому Петро Котін наголосив на важливості цього проєкту для розвитку компанії: “Сьогодні Енергоатом має значні резервні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яка може постачатись також і на нові сегменти внутрішнього ринку, задовольнити зростаючі потреби вітчизняних автомобільних перевізників у доступній електроенергії, швидкій та комфортній зарядці електричних автомобілів у будь-якому куточку України. Для Енергоатому це також і вихід на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію компанії”.

Торік українці придбали 8,5 тисяч електрокарів – на 20% більше, ніж у 2020 році. Але у квітні-травні 2022 попит на електроавтомобілі в Україні зріс у 15 разів – дефіцит пального та зростання цін на нього, викликані війною і знищенням нафтопереробної інфраструктури, змусив багатьох по-іншому подивитися на ці авто. Заправка “від розетки” сьогодні на порядок дешевша, ніж бензин, дизель чи газ.
Станом на 1 червня 2022 року в Україні зареєстровано 36 602 електроавтомобілі. Ця кількість буде динамічно збільшуватися – і через ціни на нафтопродукти, і через загальний тренд на екологічність.
Євросоюз офіційно заборонив бензинові та дизельні машини: оголошено термін

Електрокари атакують: названо найпопулярніші автомобілі в Європі

Найкращим автомобілем року визнано корейський кросовер

Share

Статьи по теме

Последние новости

Колоніальна залежність колишньої імперії: Китай різко підняв ціни на авто у росії

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.