VNews.com.ua

Чи можуть чоловіки їздити по Україні: з’явилося роз’яснення повідомлення Генштабу

Июль 05
17:59 2022

Формально військовозобов’язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів. Але є вельми важливий нюанс.
Про це в коментарі РБК-Україна розповіла координатор руху адвокатів Збройних сил України Євгенія Рябека.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

Не йдеться про те, що для виїзду з міста, з області, з села до села чи з району до району треба брати дозвіл. Ні. Мова йде про те, коли особа змінює місце проживання або місце реєстрації.
“Сьогодні ще будуть відбуватись певні наради, щоби юридично впорядкувати цей документ та внести поправки для того, щоби він був більш правильний. Ніхто не хоче зупинити економіку, бізнес. Тобто такої мети не ставилось”, – пояснила Рябека.
Нагадаємо, що в інфопросторі поширюється інформація про те, що мовби військовозобов’язаним заборонений виїзд із міста проживання без дозволу військкомату. . В повідомленні Генерального штабу йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють саме місце проживання, місце реєстрації. Тобто це відбувається за тими законами, які в нас уже давно були ухвалені. Таким чином, особа, яка змінює місце проживання, повинна звернутися до центра військового комплектування – знятися з обліку і поїхати стати на облік в новому місці.
“Сьогодні ще будуть відбуватись певні наради, щоби юридично впорядкувати цей документ та внести поправки для того, щоби він був більш правильний. Ніхто не хоче зупинити економіку, бізнес. Тобто такої мети не ставилось”, – підсумувала координатор руху адвокатів ЗСУ.
У Києві знову посилюють контроль на блокпостах: у чому причина

Тільки на час війни: українцям суттєво полегшили отримання посвідчення водія

Алкотестер не витримав: київський водій встановив рекорд сп’яніння

Share

Статьи по теме

Последние новости

От 1500 до 8000 гривен: какие выплаты по безработице могут получить украинцы в 2024 году

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.