VNews.com.ua

Ердоган закликав Маска побудувати в Туреччині завод Tesla. Яка була відповідь

Сентябрь 19
16:27 2023

Зустріч президента Туреччини та генерального директора Tesla пройшла в Турецькому домі, хмарочосі біля будівлі ООН у Нью-Йорку.
Про це повідомляє агенція Reuters. Президент Туреччини Тайїп Ердоган попросив генерального директора Tesla Ілона Маска побудувати в Туреччині завод Tesla. Під час зустрічі Ердоган також заявив, що Туреччина відкрита для співпраці в галузі штучного інтелекту та Starlink – підприємства по випуску інтернет-супутників SpaceX.
У відповідь Маск наголосив, що багато турецьких постачальників вже працюють з Tesla і що Туреччина є одним з найважливіших кандидатів на будівництво наступної “Гігафабрики”. Наразі Tesla має шість заводів і будує сьомий у Мексиці. У серпні Tesla висловила зацікавленість у будівництві підприємства в Індії, яке б виробляло недорогі електромобілі. Ймовірно місце для нового заводу Tesla буде обрано до кінця цього року.
Також, за словами Маска, SpaceX хоче співпрацювати з турецькою владою, щоб отримати необхідну ліцензію на надання супутникових послуг Starlink у Туреччині. Офіційних коментарів за підсумками розмови Ердогана та Маска Tesla наразі не дала.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Названо електрокари, що точно проїдуть 500 км на одному заряді

Renault представив Grand Kangoo: що в ньому цікавого

Що отримає Україна від війни Китаю та Європи

Share

Статьи по теме

Последние новости

Как проверить, участвует ли товар в программе Нацкешебек — в «Дію» добавили сканер штрихкодов

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.