VNews.com.ua

Кінець епохи: випущено останній дизельний Volvo в історії

Март 28
13:05 2024

Компанія Volvo почала виробництво дизельних двигунів ще в 1979 році. Усього за 45 років було випущено понад десять мільйонів автомобілів Volvo із дизельним мотором.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомляє видання Autonews Europe, спочатку це були шестициліндрові двигуни Audi, перший мотор власної розробки представлено у 2001 році. Це був п’ятициліндровий двигун, виготовлений на заводі в Шевді (Швеція). Наразі цей майданчик перепрофілюється під випуск електричних силових агрегатів.

А 26 березня 2024 року останній дизельний автомобіль зійшов з конвеєра заводу у шведському місті Торсланді. Ним виявився кросовер Volvo XC90, але купити його не можна – автомобіль відправлений до музею World of Volvo у Гетеборзі. Під капотом у XC90 встановлено 2,0-літровий чотирициліндровий турбодизель сімейства VEA, який дебютував на моделях шведського бренду у 2013 році.

Volvo відмовився від розробки нових дизельних двигунів ще у 2017 році – в компанії це пояснили тим, що приведення таких моторів до необхідних норм викидів вуглекислого газу виявляється занадто дорогим. Але шведський автовиробник пропонує клієнтам моделі з великої бензинової лінійки – до 2030 року, коли компанія повністю перейде на випуск електромобілів.
Бюджетний кросовер Volvo викликав ажіотаж: виробництво не встигає за попитом

Неймовірні 500 к.с та майже 1000 нм: приголомшливий кросовер Volvo

5 перевірених способів вбити двигун автомобіля: чого не можна робити

Share

Статьи по теме

Последние новости

Оля Цибульська потрапила у ДТП — фото

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.