VNews.com.ua

Коли ремонт авто дорожче самого авто: реальний випадок

Февраль 09
11:45 2023

Заміну акумуляторної батареї електромобіля оцінили у 2,5 раза дорожче за вартість самої машини.
Про це повідомляється на сайті Motor. Восени минулого року норвежець Маркус Єнсен-Лангсет в’їхав на своєму електромобілі у незакріплений під час дорожніх робіт люк. “Тоді я побачив, що кришка люка застрягла між колесом і акумулятором”, — каже Дженсен-Лангсет.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ. ВСЕ ПРО АВТО

Та сама злощасна кришка люка.
Після огляду пошкодженої машини місцевий авторемонтний сервіс виніс вердикт: пошкоджено акумуляторну батарею, подальшу експлуатацію електромобіля заборонено. Майстерня зв’язалася з продавцем Bil i Nord, який, своєю чергою, зв’язався з MG, щоб отримати необхідні запчастини.
Це зайняло багато часу. У результаті, коли власник автомобіля отримав рахунок на ремонт, то не повірив своїм очам. Тільки сам акумулятор оцінили 709 556 норвезьких крон ($68 665), а повна вартість заміни батареї коштувала 91 тисячу доларів. Маркус попросив перевірити ще раз ціну батареї, оскільки новий MG5 Electric коштує близько 36 тисяч доларів. Проте вартість ремонту підтвердилася.

У страховій компанії розв’язали проблему простіше: “Це абсурдно високі ціни на запчастини, тому машину потрібно здати на металобрухт”. Й придбали для Маркуса новий MG5 Electric, але його страховка тепер буде суттєво дорожчою. Сам Дженсен-Лангсет та його родина не скаржаться ні на автомобіль, ні на обслуговування в дорозі.
Щасливий власник ще одного новенького електромобіля.
Що стосується реакції китайського автовиробника, то в MG заявили, що сталося непорозуміння і ремонт повинен був обійтися набагато дешевше. Судячи з зображень і пояснень, акумулятор не вважається таким, що має внутрішні пошкодження. Потрібно було міняти не всю батарею, а лише корпус батареї.
Скільки електромоторів потрібно поміняти на Tesla, щоб проїхати 1,7 млн км

Названо ТОП-10 автомобілів, які найбільше розчарували своїх власників

Ford заплатить за відмову від покупки позашляховика Bronco

Share

Статьи по теме

Последние новости

Аграрии уже подали более 300 заявок на получение средств по программе господдержки

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.