VNews.com.ua

Пальне здорожчає ще більше — тепер новий податок на АЗС

Июль 22
08:00 2024

Кабінет міністрів України подав законопроєкт, яким передбачено підвищення низки податків. Окрім введення 15-відсоткового податку при першій реєстрації автомобіля, документом передбачено щомісячну сплату нового податку підприємствами роздрібної торгівлі пальним.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Урядовий законопроєкт передбачає низку змін до Податкового кодексу України. Зокрема сплата 15% від вартості набутого рухомого майна підприємствами, установами та організаціями, фізичними особами, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні (крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством) – про що “Україна За кермом” вже повідомляла.
Документом також пропонується “встановлення обов’язку щомісячної сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним, у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати з розрахунку на 1 куб. м резервуарів для зберігання бензину, дизельного пального та скрапленого газу”.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2024 року в Україні підвищаться також акцизні податки на пальне з метою зрівняти їх з акцизами, що діють у ЄС. За словами голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, лише цього року це принесе в середньому щомісяця 2,7 млрд грн додаткових коштів у бюджет країни.
В Україні різко зростуть податки на автомобілі: названо шокуючи цифри

Верховна Рада ухвалила підвищення акцизів на пальне: як зміняться ціни на АЗС

Скільки літрів пального можна купити на зарплату в Європі: на якому місці Україна

Share

Статьи по теме

Последние новости

Потап спародував Винника з городом на балконі

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.