VNews.com.ua

Простий лайфхак: паркування впритул без парктроніка та камери

Сентябрь 14
14:42 2022

Багато сучасних автомобілів і навіть деякі паркетники виявляються по крайці бампера нижче бордюрного каменю.
У цьому випадку можливість подряпати або навіть зламати бампер — дуже висока. Зупинитися за метр від бордюру теж не варіант: у міській метушні це може «підставити» під ушкодження задній бампер, що стирчить з ряду припаркованих машин. Рано чи пізно хтось його зачепить.
Проте спосіб паркуватися впевнено і майже впритул є! Мало того, що він безплатний, так ще й працює краще, ніж парктронік чи камера. Перший відчуває відстань, але не висоту, а вічко фронтальної камери часто забруднюється. А наш лайфхак всепогодний, потрібне лише штатне дзеркало заднього виду, правда, використовувати його ми будемо під час руху вперед.
Як тільки нижня крайка його корпусу збігається з нижнім краєм бордюру (кутом між ним та асфальтом), зупиняємось. У цей момент між бампером і початком тротуару залишатиметься не більше 20 см. Той самий принцип можна використовувати, якщо потрібно під’їхати до стіни будинку або гаража. Єдина відмінність у тому, що замість стику бордюру та асфальту за орієнтир приймаємо кут стіни та асфальту.
Звичайно, перед застосуванням поради на практиці потрібно «обкатати» її на своєму автомобілі. У машин відрізняються довжина капота, виліт бампера, розташування бічного дзеркала. Та й водії сидять по-різному в залежності від зростання та власних уявлень про зручність посадки. Але загалом лайфхак повністю робітник.
Якщо на “примірці” помітите суттєві відхилення від запропонованих орієнтирів, не поспішайте відмовлятися від ідеї. Встановіть контрольні точки все на тому ж нерухомому елементі – бічному дзеркалі. Можливо, у вас лінія бордюру не доходитиме до корпусу або, навпаки, заходити на скло.
Перемикаємо Lanos на інший бензин

Сучасні двигуни: чому вони часто ламаються?

Как правильно сидеть в автомобиле: советы экспертов

Share

Статьи по теме

Последние новости

Выбрали NVIDIA — видеокарты MSI Radeon RX исчезают

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.