VNews.com.ua

Трамп: Хочу, щоб німецькі автомобільні компанії стали американськими

Сентябрь 26
13:05 2024

Кандидат у президенти від Республіканської партії оголосив кілька сміливих обіцянок про майбутнє автомобільної промисловості в США.
НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ
Як повідомляє сайт Motor1, Дональд Трамп запропонував агресивну стратегію щодо збільшення виробництва автомобілів у Сполучених Штатах. Під час промови в Савані, штат Джорджія, він заявив: “Я хочу, щоб німецькі автомобільні компанії стали Американські автомобільні компанії. Я хочу, щоб вони будували тут свої заводи”.
“Ось угода, яку я запропоную кожній великій компанії та виробнику на Землі – я дам вам найнижчі податки, найнижчу вартість енергії, найнижчий регуляторний тягар. І вільний доступ до найкращого та найбільшого ринку на планеті”, – сказав Трамп. Всім іншим автовиробникам кандидат у президенти погрожує астрономічними митами – аж до 100 відсотків від вартості кожної машини.
Він додав: “Ми заберемо їхні заводи. Ми збираємося повернути тисячі й тисячі компаній і трильйони доларів багатства назад у старі добрі США”.

А що в реальності?
Зараз BMW, Mercedes і Volkswagen вже виробляють значну кількість моделей у США на своїх великих підприємствах. Багато з цих автомобілів призначені не лише для ринку Північної Америки, а й для експорту.
Наприклад, завод BMW у Спартанбурзі виробляє майже всю лінійку позашляховиків і налічує 11 000 працівників. Кілька років поспіль баварці утримують титул найбільшого експортера автомобілів у Сполучених Штатах – приблизно на 10,1 мільярда доларів у 2023 році.Однак аналітики попереджають, що якщо ці німецькі автогіганти збільшать виробництво у США, їм доведеться скоротити виробництво на своїх заводах у Німеччині, що своєю чергою приведе до великих проблем на батьківщині.
Ніздрі поменшають? BMW звільнила скандального шеф-дизайнера

Kia пропонує гроші власникам Tesla, щоб вони пересіли на її авто

Вперше в історії: Volkswagen може закрити заводи у Німеччині

Share

Статьи по теме

Последние новости

Возрождение «оружия глубокого удара»: США возвращают ракеты большой дальности в Европу — СМИ

Читать всю статью

Наши партнёры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

Всегда на пути к успеху: EA-LOGISTIC – ваш проводник в международных грузоперевозках.